aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΞεκινούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής

Ξεκινούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Στο σκοπευτήριο FOXLODGE (Οίκημα της Αλεπούς) της Μόσχας, θα φιλοξενηθούν οι φετινοί Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Στην κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της χρονιάς, έχουν δηλώσει συμμετοχή 665 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 78 χώρες, ενώ σ’ αυτούς θα παρευρεθούν και 370 συνοδοί και αξιωματούχοι. Από κυπριακής πλευράς, πρώτη στη Ρωσική πρωτεύουσα έφθασε χθες (Τρίτη) η αποστολή του τραπ με τους διεθνείς σκοπευτές Ανδρέα Μακρή και Χριστόφορο Κωνσταντινίδη και την πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, τους οποίους συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Παύλου.

Σήμερα οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη «γνωριμία» με το σκοπευτήριο, όπου θα μπορέσουν να κάνουν και τις πρώτες ανεπίσημες προπονήσεις τους, ενώ αύριο είναι ορισμένη η επίσημη προπόνηση (δυο πούλες) και η τελετή έναρξης των αγώνων. Ο αγώνας του τραπ θα διεξαχθεί το τετραήμερο 1η με 4 Σεπτεμβρίου. Για τις γυναίκες και τις νεάνιδες, ο αγώνας είναι διήμερος (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ οι άνδρες και οι έφηβοι θα αγωνιστούν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το νέο ολυμπιακό αγώνισμα του MIXED TRAP (ζεύγη) όπου για την Κύπρο θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Μακρής και η Γεωργία Κωνσταντινίδου.

Το «λιθαράκι» τους στη φετινή κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση, έχουν κληθεί να βάλουν και δυο αξιωματούχοι της κυπριακής σκοποβολής. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΣΚΟΚ και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, Πέτρος Κυρίτσης, έχει οριστεί Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας Γιαννάκης Ηρακλέους ορίστηκε διαιτητής της διοργάνωσης. Δυο ορισμοί  που τιμούν τους ίδιους του Κύπριους σκοπευτικούς αξιωματούχους, αλλά και την Ομοσπονδία τους και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ