aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΒήμα Ολυμπιακής πρόκρισης για Χριστοδουλίδη, Μπαλαρτζισβίλι και Ασβεστά

Βήμα Ολυμπιακής πρόκρισης για Χριστοδουλίδη, Μπαλαρτζισβίλι και Ασβεστά

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει το κυπριακό τζούντο να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά από το 2004, έγινε στο Λίβανο, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, με τρεις κύπριους τζουντόκα να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στο “Asian Open 2022” στην πόλη Zouk Mikael. Πρόκειται για προ-Ολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο οι νικητές λαμβάνουν αρκετούς βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη.

Στη διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 106 αθλητές από 15 χώρες, η Κύπρος αξιοποίησε το γεγονός ότι διεξήχθη στη γειτονική μας χώρα, και έστειλε πλήρης ομάδα, διεκδικώντας τους βαθμούς της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Πέτρος Χριστοδουλίδης στα -60 κιλά, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι στα -66 κιλά και η Σοφία Ασβεστά στα -52 κιλά.

Το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση αυτή, δίνει 100 βαθμούς για την Παγκόσμια κατάταξη, με τους τρεις αθλητές μας να τα προσθέτουν στη συγκομιδή τους, στην προσπάθεια τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, εντός Ολυμπιακής πρόκρισης βρίσκεται η Ζάνετ Μιχαηλίδου, η οποία είναι Νο57 στον κόσμο στα -78 κιλά, με 425 βαθμούς.

Σε κάθε κατηγορία βάρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες (7 άνδρες, 7 γυναίκες), συμμετέχουν γύρω στους 25-30 αθλητές, με περιορισμό, όμως, ενός αθλητή από κάθε χώρα, κάτι που ευνοεί την Κύπρο, αφού ένα πλασάρισμα στην πρώτη 50άδα του κόσμου, ουσιαστικά εξασφαλίζει την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η άνοδος του κυπριακού τζούντο τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η σκληρή δουλειά που γίνεται στα σωματεία στην Κύπρο, έφερε αρχικά πολλές και αξιοσημείωτες επιτυχίες σε κατηγορίες μικρών ηλικιών, ενώ το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε τζουντόκα μας να καταγράφουν επιτυχίες σε αγώνες ανδρών/γυναικών, με αποκορύφωμα φέτος το χρυσό μετάλλιο του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ.

Στο “Asian Open 2022”, που έγινε στο Λίβανο, συμμετείχαν και αρκετοί άλλοι διεθνείς μας, με την Κύπρο να παίρνει και πέντε χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα, στο πόντιουμ ανέβηκαν οι Γιώργος Καλαϊτσίδης (-66κ.), Μαρίνα Αζίνου (-57κ.), Μαρίνα Κυπριανού (-52κ.), Κύπρος Ανδρέου (-73κ.), Νταϊάνα Δημητρίου (-63κ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ