aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΒάθρο πριν από το Πανευρωπαϊκό για τον Παύλο Κοντίδη

Βάθρο πριν από το Πανευρωπαϊκό για τον Παύλο Κοντίδη

Ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή του πρόσθεσε ο Παύλος Κοντίδης, στον τελευταίο αγώνα πριν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος μέσα στο 2023.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 τερμάτισε δεύτερος στη Mornareva regatta που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου είναι και η βάση του 33χρονου ιστιοπλόου. Μαζί με τον Παύλο Κοντίδη στο βάθρο ανέβηκαν οι Κροάτες Filip Jurisic και Tonci Stipanovic, ως πρώτος και τρίτος αντίστοιχα. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Κοντίδη.

Για τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο ήταν μία καλή πρόβα ενόψει της πρώτης μεγάλης δοκιμασίας. Από τις 4 Μαρτίου θα μεταβεί στην Ανδόρα της Ιταλίας, όπου θα λάβει χώρα από τις 10 μέχρι τις 17 του μήνα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ραντεβού για τον Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2017 και του 2018, ο οποίος προέρχεται από μία εντυπωσιακή χρονιά, έχοντας κατακτήσει στο Hyeres, πρώτα το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Απρίλιο κι έπειτα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, ήταν δεύτερος τον Μάιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.

Τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον Παύλο Κοντίδη το 2023 αποτελεί η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας, μέσω του οποίου θα έχει την ευχέρεια να διεκδικήσει κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η διοργάνωση αυτή θα γίνει τον Αύγουστο του 2023 στη Χάγη.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Quadcode, η Πετρολίνα και τον στηρίζουν Alassia NewShips Management, easyBoat.com, Stelios Philanthropic Foundation και VITA Construction.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ