aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΒασιλιάς των βουνών o Αντρέας Μιλτιάδης

Βασιλιάς των βουνών o Αντρέας Μιλτιάδης

Με την πορτοκαλί φανέλα του «βασιλιά των βουνών» (King of the Mountains) και την 6η θέση του αρχηγού της ομάδας μας, Αντρέα Μιλτιάδη, επέστρεψε στην Κύπρο η εθνική ομάδα ανδρών ποδηλασίας από τον Διεθνή γύρο Ελλάδας 2023. Μια τεράστια επιτυχία για την κυπριακή ποδηλασία, η οποία πρόβαλε την πατρίδας μας σε 174 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου μεταδόθηκαν τηλεοπτικά στιγμιότυπα του αγώνα.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής κ. Ανέστης Κουρμπέτης γνωρίζοντας τις δυνατότητες των αθλητών της ομάδας διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία τον αγώνα, Οι ποδηλάτες μας ανταποκρίθηκαν κατά μεγάλο βαθμό στις οδηγίες που είχαν από τον προπονητή τους πριν αλλά και κατά την διάρκεια των Ετάπ μέσω της ενδοεπικοινωνίας, δουλεύοντας με στόχο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν τον αρχηγό της ομάδας.

Στον πρόλογο του αγώνα, ο οποίος ήταν ατομική χρονομέτρηση σε διαδρομή 6 χιλιομέτρων ο Αντρέας Μιλτιάδης κατέλαβε την 4η θέση χάνοντας την 3η θέση για κλάσματα δευτερολέπτου κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να φορέσει στο 1ο Ετάπ την πορτοκαλί φανέλα. Έχοντας μαζέψει 10 πόντους από τα σπριντ ανάβασης τις προηγούμενες ημέρες στο 3ο Ετάπ ο Μιλτιάδης με στόχο πλέον την πορτοκαλί φανέλα πραγματοποιώντας μια εκπληκτική επίθεση ανέβηκε στην πρώτη θέση με 20 πόντους έναντι 13 του δεύτερου αθλητή και παράλληλα πλασαρίστηκε στην 7η θέση της γενικής μόλις 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα.

Στο τελευταίο Εταπ, ο Μιλτιάδης «κλείδωσε» την φανέλα του King of the Mountains παίρνοντας το πρώτο ΚΟΜ και συνέχισε με στόχο να βελτιώσει την θέση του στην γενική παίρνοντας 2 δευτερόλεπτα μπόνους από το σπρίντ ευθείας κάτι που τον ανέβασε, με το τέλος του αγώνα στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ανέστης Κουρμπέτης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του Αντρέα Μιλτιάδη και τόνισε ότι η ομάδα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Ένα Μεγάλο ευχαριστώ απεύθυνε η κυπριακή ομοσπονδία στην Ελλάδα για την φιλοξενία και την αγάπη που βιώσαν οι αθλητές μας κατά την διάρκεια του αγώνα. Ευχαρίστησε, επίσης, την ποδηλατική ομάδα Κρόνος Νίκαιας & ΠΕΣΑ Αστέρας που παραχώρησε στην εθνική μας, αυτοκίνητο, ενδοεπικοινωνία και εφεδρικό ποδήλατο για τις ανάγκες του αγώνα και σε όσους πίστεψαν και στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ