aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤζούντο: Νέα ευρωπαϊκά μετάλλια για την Κύπρο από Γιάννη Αντωνίου και Ζάνετ Μιχαηλίδου

Τζούντο: Νέα ευρωπαϊκά μετάλλια για την Κύπρο από Γιάννη Αντωνίου και Ζάνετ Μιχαηλίδου

Δύο νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες κατέγραψε το κυπριακό τζούντο το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου 2021, σε επίπεδο U21 και U18, αποδεικνύοντας και πάλι την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την Ομοσπονδία και τους προπονητές και στις μικρές ηλικίες!

Στο Cadet (U18) European Cup 2021 που έγινε στο Πόρετς της Κροατίας, ο Γιάννης Αντωνίου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα +90 κιλά, ενώ στο Σαράγεβο της Βοσνίας και στο Junior (U21) European Cup 2021 η Ζάνετ Μιχαηλίδου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα -78 κιλά! Πρόκειται για δύο νέα μετάλλια για την Κύπρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από αθλητές που έχουν αποδείξει ήδη την άριστη προοπτική τους και τον πλουραλισμό που υπάρχει στις τάξεις του αθλήματος.

Στην Κροατία, ο Γιάννης Αντωνίου συμμετείχε στη διοργάνωση, μαζί με άλλους 368 τζουντόκα από 27 χώρες. Απέκλεισε, στα +90 κιλά, αρχικά τον
Kanan Nasibov (Αζερμπαϊτζάν) και στη συνέχεια τον Σλοβένο Zan Slokostanjsek. Στους «4», ο πρωταθλητής μας κέρδισε τον Luka Miljic (Σερβία), ενώ στον τελικό έχασε από το Νο1 του ταμπλό Denis Batchaev από τη Ρωσία.

Στην γειτονική Βοσνία, συμμετείχαν αρκετοί τζουντόκα μας στη διοργάνωση με αθλητές μέχρι 21 ετών, με το μετάλλιο να έρχεται από την Ζάνετ Μιχαηλίδου. Σε μια διοργάνωση με 24 χώρες και 267 τζουντόκα, η νεαρή πρωταθλήτρια μας στα -78 κιλά αγωνιζόμενη στο ρεπεσάζ, κέρδισε κατά σειρά τις Hana Piralic (Βοσνία), Josipa Olujic (Κροατία) και Amber Weiland (Ολλανδία) για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Στα -66 κιλά στη Βοσνία, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι με τέσσερις νίκες πήρε την 5η θέση, ενώ στα -60 κιλά ο Πέτρος Χριστοδουλίδης αν και μόλις 16 ετών, αγωνίστηκε απέναντι σε αθλητές πέντε χρόνια μεγαλύτερους του και με μια νίκη, πήρε την 9η θέση. Καλή παρουσία είχε ο Λουκάς Λουκά στα -66 κιλά, όπως και ο Οδυσσέας Γεωργάκης στα -90 κιλά.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο συγχαίρει θερμά τους αθλητές, τους προπονητές τους, τα σωματεία τους και τις οικογένειες τους, για τις επιτυχίες τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι για τους πλείστους αθλητές μας, η συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν η πρώτη μετά από ενάμιση χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ