aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤζούντο: Χρυσή στη Ρουμανία η Βασιλική Κουρρή

Τζούντο: Χρυσή στη Ρουμανία η Βασιλική Κουρρή

Με το καλύτερο αποτέλεσμα έχει επιστρέψει από το Παγκόσμιο Κύπελλο Τζούντο της Ρουμανίας κατακτώντας την 1η θέση η πρωταθλήτρια Βασιλική Κουρρή στην κατηγορία -44kg. Η Βασιλική κέρδισε την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Μικαέλα Τσις και την πρωταθλήτρια του Μαυροβούνιου Ιβάνα Νίκολιτς.

Οι νίκες αυτές την έφεραν στην πολύ τιμητική 1η θέση. Βάσει του πιο πάνω αποτελέσματος, η Βασιλική Κουρρη μάζεψε ακόμη 100 βαθμούς οι οποίοι την ανεβάζουν στην 15η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τζούντο, με σύνολο 160 βαθμούς προσθέτοντας και το αργυρό μετάλλιο (60 βαθμούς) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ελλάδας Ηλιάδης τον περασμένο Απρίλιο.

Οι πρωταθλητές μας Κυριάκος Νικολάου στην κατηγορία -81kg (3 νίκες) και Ρούντολφ Κουρτίδης στην κατηγορία -73kg (4 νίκες) μετά από εξαιρετική παρουσία ο κάθε ένας κατέκτησαν την 5η θέση μαζεύοντας και αυτοί από 20 βαθμούς στην παγκόσμια βαθμολογία του τζούντο. Στην κατηγορία -55kg ο πρωταθλητής μας Ιωάννης Ξενοφώντος κατάφερε να πλασαριστεί στην 7η θέση κάνοντας δύο νίκες και μάζεψε 16 βαθμούς.

Πολύ θετική η παρουσία του Χρίστου Τρικωμίτη και του Αναστάσιου Κεσίδη στην κατηγορία -66kg που παρά την δύσκολη κλήρωση κατάφεραν να κάνουν από μια νίκη. Ο πρωταθλητής μας Χρίστος Τρικωμίτης πρόσθεσε με την νίκη αυτή και άλλους βαθμούς που μαζί με τις προηγούμενες επιτυχίες του στα Παγκόσμια Κύπελλα τον ανεβάζουν ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια βαθμολογία του τζούντο.

Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές των πρωταθλητών μας Μαρίνος Πίπονας, Μιχάλης Σκουρουμούνης και Σπύρος Σπύρου. Στους αγώνες αυτούς διαιτήτευσε και ο διεθνής διαιτητής μας Νικόλαος Πατσιαντός ο οποίος πήρε πολύ καλή βαθμολογία.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Σώτου Τρικωμίτη, ο οποίος είχε επαφές τόσο με την ρουμάνικη Ομοσπονδία του τζούντο, αλλά και με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων την πρόοδο του κυπριακού τζούντο και την περαιτέρω ανάπτυξή του σε διεθνές επίπεδο. Κύριος στόχος της πιο πάνω συνάντησης ήταν η αναβάθμιση του διεθνούς τουρνουά τζούντο στην Κύπρο που θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο 2016.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι το χρυσό μετάλλιο της Βασιλικής Κουρρή, αλλά και οι νίκες των πρωταθλητών μας δείχνουν ότι το επίπεδο των Κύπριων τζουντόκα έχει πλέον αναβαθμιστεί και ότι η Ομοσπονδία μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και με σωστό προγραμματισμό ευελπιστεί ότι στα επόμενα 4 χρόνια θα είναι σε θέση να έχει συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τους πιο πάνω πρωταθλητές – προπονητές. Ο προπονητής της Βασιλικής Κουρρή, Μαρίνος Πίπονας ήταν πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της αθλήτριάς του και ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία ευελπιστεί σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αφού η αθλήτριά του απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ