aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤρομερές επιδόσεις από το 16χρονο κολυμβητή Νικόλα Αντωνίου

Τρομερές επιδόσεις από το 16χρονο κολυμβητή Νικόλα Αντωνίου

Η κολύμβηση έχει βρει το καινούργιο της αστέρι στο πρόσωπο του Νικόλα Αντωνίου. Ο 16χρόνος αθλητής του Σταύρου Μιχαηλίδη είχε δείξει τις προθέσεις του την περσινή χρονιά και παρόλη τη φετινή ταλαιπωρία και τις χαμένες προπονήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ήταν για ακόμα μια φορά φανταστικός. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (29/7) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Νίκολας Αντωνίου που κολυμπάει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, σημείωσε σημαντικές επιδόσεις.

Στα 100μ ελεύθερο κατέρριψε τα Παγκύπρια Ρεκόρ Παίδων & Νέων με επίδοση 50.76, βελτιώνοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 51.70. Ας σημειωθεί ότι ο χρόνος του Νικόλα είναι μισό σχεδόν δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από το Πανελλήνιο Ρεκόρ Παίδων που κατέχει ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρέας Βαζαίος, ενώ η επίδοση είναι η 9η καλύτερη φέτος στην Ευρώπη, μεταξύ αθλητών κάτω των 18 ετών.

Στα 200μ ελεύθερο ο Νίκολας πέτυχε Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Παίδων με χρόνο 1:53.54 – το προηγούμενο ρεκόρ δικό του με 1:55.21 – χρόνος που είναι πολύ κοντά στο Παγκύπριο Ρεκόρ Ανδρών (1:53.05), το οποίο στέκει από το 2009 και την εποχή των «πλαστικών» μαγιό.

Ο Νικόλας δήλωσε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από τις επιδόσεις του ειδικά κάτω από τις συνθήκες που έγιναν, δηλαδή 3-4 μήνες προπόνησης μετά από αδράνεια δύο μηνών.

«Είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου αφού είναι μέσα στους στόχους που είχαμε βάλει με τον προπονητή μου από την αρχή της χρονιάς. Κάποια μικρά λάθη που έγιναν – ειδικά στα 50μ και στα 200μ ελεύθερο – θα προσπαθήσω να μην τα επαναλάβω και να πάω ακόμα καλύτερα την επόμενη βδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που είναι πάντα διπλά μου και με στηρίζουν σε ότι κάνω. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω το παραμικρό. Τον προπονητή μου που είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτα από όλους σε μένα με έμαθε να βάζω στόχους και να ονειρεύομαι και που μου μετέδωσε την αγάπη του για το άθλημα και που με τις γνώσεις του και την εμπειρία του σαν προπονητής με βοήθησε να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Συνεχίζω να θέλω να δουλεύω για να γινώ καλύτερος και να βελτιώνομαι, δανειζόμενος και το Ολυμπιακό μότο CITIUS ALTIUS FORTIUS».

Μιλώντας με τον προπονητή του Νικόλα, τον Σταύρο Μιχαηλίδη, παλιά δόξα της κυπριακής κολύμβησης, έδειξε πολύ ικανοποιημένος και μόνο καλά λογία είχε να πει για τον αθλητή του.

«Ο Νίκολας είναι ένας αθλητής με πολύ ψηλό ταβάνι και τεράστια προοπτική. Έχει όλο το πακέτο που ζητά ένας προπονητής: ήθος, ταλέντο, όρεξη για δουλειά, πειθαρχία, στοχοθέτηση, ψυχολογική προδιάθεση και το πιο βασικό από όλα λατρεύει τον συναγωνισμό και μισεί να χάνει. Όλα αυτά του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει στην Κύπρο και ελπίζω να είμαστε γεροί να δουλεύουμε απερίσπαστα και να τα καταφέρουμε. Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ