aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤρία Παγκύπρια Ρεκόρ στο Πόρτο Χέλι

Τρία Παγκύπρια Ρεκόρ στο Πόρτο Χέλι

Τρία Παγκύπρια Ρεκόρ και δύο νέες ατομικές επιδόσεις στο αγώνισμα του σλάλομ, ήταν ο καταπληκτικός απολογισμός των αποτελεσμάτων των αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι, στους πρόσφατους διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι «Ververoda Cup 2019», στη Λίμνη Βερβερότα, στο Πόρτο Χέλι.

Στον αγώνα υπήρξαν 53 συμμετοχές στο σλάλομ και 15 συμμετοχές στις φιγούρες, από αθλητές/αθλήτριες από 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία). Η ΚΟΘΑΣΚΙ συμμετείχε στους αγώνες με οκταμελή αποστολή αθλητών, την οποία συνόδευε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Μαξίμ Ντίκι.

Ο Γιάννης Κόκκινος, με την απίστευτη επίδοση της 1 μπάλας στα 10,75 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 58 χλμ/ώρα, κατέρριψε το προηγούμενο Παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα, ο αθλητής μας Ανδρέας Γεωργίου (4 μπάλες στα 11 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 58 χλμ/ώρα) και κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία ανδρών, πίσω από τον πρωταθλητή Ελλάδας, Φίλιππο Κύπριο. Με την εξαιρετική του αυτή επίδοση, ο Γιάννης Κόκκινος έγινε o πρώτος Κύπριος αθλητής που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 11 μέτρων σχοινιού.

Η Ρούλα Παντελή κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 17 ετών, με επίδοση 2 μπάλες στα 12 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χλμ/ώρα, ισοφαρίζοντας έτσι το Παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο κατέχει η ίδια και η συναθλήτρια της Φλωρεντία Λοϊζίδου. Το τρίτο Παγκύπριο ρεκόρ στο άθλημα του σλάλομ, πέτυχε ο 11 χρόνος Ιωάννης Αθηνάκης, ο οποίος με επίδοση 1 μπάλα στα 13 μέτρα και 52 χλμ/ώρα, κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία αγοριών κάτω των 12 ετών, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο ίδιος στην κατηγορία αυτή (4 μπάλες στα 14,25 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52 χλμ/ώρα).

Στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 17 ετών, η Στέλλα Αναστάση κατέκτησε τη 2η θέση και η Άρτεμις Κωνσταντίνου την 3η θέση, με επίδοση 2 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 χλμ/ώρα που συνιστά ατομική επίδοση. Τέλος, σημειώνεται η εξαιρετική επίδοση του 10χρονου Ανδρέα Κωνσταντίνου, με 0,5 μπάλα στα 13 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χλμ/ώρα, ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση στο Σλάλομ στην κατηγορία αγοριών κάτω των 10 ετών και η νέα καλύτερη ατομική επίδοση, που σημείωσε στο ίδιο αγώνισμα ο Ανδρέας Τόφας, ο οποίος με επίδοση 1 μπάλα στα 16 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 49 χλμ/ώρα, καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Στις φιγούρες, ο Ιωάννης Αθηνάκης διαγωνίστηκε στην κατηγορία ανδρών, με άλλους επτά αθλητές, διαφόρων ηλικιών και με επίδοση 3.410 βαθμούς κατέλαβε την 1η θέση, πλησιάζοντας έτσι το Παγκύπριο ρεκόρ (3.730 Βαθμούς), το οποίο ο ίδιος κατέχει. Τέλος, ο Σάββας Παντελή στο Σλάλομ με 2 μπάλες στα 55 χιλιόμετρα με 12 μέτρα σχοινί κατέλαβε την 5η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ