Τρεις σκοπευτές μας πάνε στην Κορέα

Στο αεροπλάνο με προορισμό την Κορέα μπαίνουν τη Δευτέρα τρεις διεθνείς σκοπευτές μας του σκητ για να λάβουν μέρος στον 2ο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF. Πρόκειται για τους πρωταθλητές μας Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Κωνσταντίνα Νικολάου, τους οποίους συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Νικολαΐδης και Μιχάλης Κατζιανής. Η συμμετοχή των τριών αθλητών στην Κορέα καλύπτεται από το Σχέδιο Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ.

Οι αγώνες, τόσο του σκητ και του τραπ όσο και των αεροβόλων και πυροβόλων όπλων, θα γίνουν στο διεθνές σκοπευτήριο της πόλης Σιανγκβόν, το οποίο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα φιλοξενήσει και τους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση της ISSF που θα μοιράσει «κάρτες» για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο του 2020. Για τους διοργανωτές, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελούν και «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ και για τους αθλητές πέρα από το κίνητρο της διάκρισης, αποτελούν και ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με το σκοπευτήριο και τις εγκαταστάσεις στις οποίες σε τέσσερις περίπου μήνες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν και μια θέση (QUOTA PLACE) για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, οι αγώνες του σκητ γυναικών θα διεξαχθούν το διήμερο 27 και 28 Απριλίου, ενώ για τους άνδρες του σκητ, οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 28 και 29 Απριλίου και οι σκοπευτές μας θα επιστρέψουν στην Κύπρο την 1η Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κορέας, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου Δημήτρης Λόρδος έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία ως Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης και ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης πρόεδρος της Αγωνόδικης Επιτροπής, ενώ η αρχιδιαιτησία των αγώνων σκητ και τραπ ανατέθηκε στο διεθνή Κύπριο διαιτητή Γιαννάκη Ηρακλέους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ