aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤρεις Κοινότητες αγκαλιάζουν το Cyprus Sunshine Epic

Τρεις Κοινότητες αγκαλιάζουν το Cyprus Sunshine Epic

Για ακόμη μία χρονιά η Κύπρος φιλοξενεί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές αφού το Cyprus Sunshine Epic θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στον κόσμο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το τετραήμερο 27 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου στις ορεινές περιοχές Λευκωσίας και Λάρνακας, με τους συμμετέχοντες να έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν ποδηλατώντας τις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και να απολαύσουν τη μοναδική φιλοξενία των κοινοτήτων που υποστηρίζουν τον διεθνή αγώνα.

Οι Κοινότητες Λυθροδόντα, Κόρνου και Πύργου θα υποδεχθούν μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας, όπως ο Jaroslav Kulhavy,o Οndrej Cink, η Kate Courtney, η Annika Langvad, και ετοιμάζονται για μία πολύ θερμή φιλοξενία. Στην πρώτη ημέρα του αγώνα, η αφετηρία θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Πυργών, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές που θα ξεκινούν την προσπάθειά τους από την αυλή του σχολείου τους. Ο τερματισμός θα βρίσκεται στο Κοινοτικό Γήπεδο Κόρνου.

Για τον αγώνα μίλησε και η κα. Σταυρούλα Βασιλείου, Κοινοτάρχης Πυργών:

«Με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα μας, που λαμβάνει χώρα εδώ ένας τέτοιος αγώνας. Οι αθλητές και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καταπράσινη περιοχή των Πυργών, ενώ η υπέροχη διαδρομή μέσα από τα Πεύκα θα περάσει και από το Σταυροβούνι, το οποίο εμπίπτει στην Κοινότητά μας», σημειώνει η κυρία Σταυρούλα Βασιλείου, Κοινοτάρχης Πυργών.

Η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει με απονομές στη κεντρική πλατεία του Κόρνου και στη συνέχεια από εκεί θα αρχίσει ο αγώνας 59.3χλμ. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου φρόντισε μεταξύ άλλων για φρούτα και κυπριακά εδέσματα που θα προσφερθούν στους αθλητές.

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα. Ο Κόρνος έχει ιστορία στην ποδηλασία, αφού εκτός από τους αγώνες που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν, έχει αναδείξει και την Άντρια Χριστοφόρου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στου Ολυμπιακούς του Τόκυο το καλοκαίρι, όπως συνέβη και πριν τέσσερα χρόνια στο Ρίο 2016. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου στηρίζει έμπρακτα όλα τα αθλήματα και δίνει την ευκαιρία στους νέους της Κοινότητας να ασχοληθούν με αυτά. Εμείς από τον πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φιλοξενήσουμε όλους τους αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του Κόρνου», εξηγεί ο Κοινοτάρχης του Κόρνου κ. Μιχάλης Σάββα.

Την παραδοσιακή φιλοξενία που προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία είναι πλέον συνυφασμένη με τον αγώνα και σήμα κατατεθέν του, διατηρεί η Κοινότητα του Λυθροδόντα, αφού στην πλατεία του χωριού θα γίνουν οι απονομές της δεύτερης και τρίτης μέρας. Στην κεντρική πλατεία, όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι του Λυθροδόντα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προσφέρουν τις παραδοσιακές καπίρες με το λάδι, φρούτα και άλλα εδέσματα για αθλητές και θεατές.

Ο κύριος Λάμπρος Λουκά, Κοινοτάρχης Λυθροδόντα μίλησε για τη συνεργασία της κοινότητάς του με το διεθνή αγώνα και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τον Λυθροδόντα για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών: «Η Κοινότητα μας βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα από αυτό το σημαντικότατο αγώνα, προσφέροντας απλόχερα φιλοξενία σε αθλητές και θεατές. Είναι με μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε κάθε χρόνο Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο Λυθροδόντα».

Ο αγώνας είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Υπό την Αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Μεγάλος χορηγός είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ χορηγοί είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Skoda, η UNICARS και η SIXT.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ. H διοργάνωση διεξάγεται με την στήριξη και τη φιλοξενία των Κοινοτήτων Λυθροδόντα, Κόρνου και Πυργών. Στηρίζουν επίσης η ασφαλιστική Atlantic, η Shimano, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, η OPT Cycling και το Cyclo Shop.

Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και στον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/CyprusSunshineEpic.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ