aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο Υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει για τον Μαραθώνιο Λεμεσού - ΓΣΟ 2020

Το Υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει για τον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ 2020

Την τελική θέση της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα περιμένει ο Δήμος Λεμεσού, για την οριστική διεξαγωγή ή όχι του φετινού Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ. Θυμίζουμε, ότι ο Μαραθώνιος ήταν προγραμματισμένος για τις 21-22 Μαρτίου 2020, ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναβλήθηκε. Νέα προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του ορίστηκε η 21η και 22α Νοεμβρίου 2020, όμως, από τη στιγμή που η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει παγκοσμίως, τίθεται για μία ακόμη φορά εν αμφιβόλω η διεξαγωγή του.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δημαρχείο Λεμεσού, μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και των διοργανωτών, δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση. Αυτός που κρατά την τύχη του Μαραθωνίου στα χέρια του, είναι ουσιαστικά το Υπουργείο Υγείας, το οποίο, εξετάζει καθημερινά την κατάσταση με τον κορονοϊό και αποφασίζει για το τι πρωτόκολλα πρέπει να ακολουθηθούν στις αθλητικές διοργανώσεις και αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Κι από τη στιγμή που έχει εκφραστεί επιθυμία από πολλούς ξένους αθλητές για κάθοδο τους στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ 2020, θα πρέπει να μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια αν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συμμετεχόντων (Κυπρίων και ξένων), αλλά και των πολιτών της Λεμεσού…

Οι διοργανωτές, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, έκαναν κάποιες ειδικές προσαρμογές στο πρωτόκολλο που παρουσίασε η ΚΟΕΑΣ, για τις διοργανώσεις εκτός σταδίου, αφαιρώντας κάποιες από τις διαδρομές, περιορίζοντας τις κούρσες σε δύο το Σάββατο (21/11) και δύο την Κυριακή (22/11). Ωστόσο, η οριστική απόφαση, για τη διεξαγωγή ή όχι του φετινού Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, αναμένεται να ληφθεί εντός Οκτωβρίου. Σημαντική θα είναι η θέση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού, το οποίο φέτος ακύρωσε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις στην πόλη, όπως τα «Λεμέσια» και τη «Γιορτή του Κρασιού».

Της σύσκεψης για τον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ 2020, προήδρευσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, με συμμετοχή του προέδρου της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, του ΓΣΟ, της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού και βέβαια της υπεύθυνης εταιρείας που ανέλαβε τη διοργάνωση του Μαραθωνίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ, είναι ο επίσημος μαραθώνιος της ΚΟΕΑΣ και περιλαμβάνεται στις ετήσιες διοργανώσεις της.

Στο μεταξύ, με τέσσερα βραβεία τιμήθηκε από τα «Cyprus Tourism Awards» ο Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ 2019. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε χρυσό βραβείο για τη Συνεργασία Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ με Δήμο Λεμεσού (Strategic Investment / Cooperation), αργυρό βραβείο για τη συμβολή του Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, χάλκινο βραβείο στον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ ως η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου και χάλκινο βραβείο για τον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ, μαζί με την εταιρεία αλουμινίων Muskita, στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες για προστασία του περιβάλλοντος / ευαισθητοποίηση» για το κοινό πρόγραμμά τους «GO BLUE».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ