aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑTo Σαββατοκύριακο (10-11/06) διεξάγεται ο αγώνας ποδηλατικής ανάβασης «0-2000 Challenge»

To Σαββατοκύριακο (10-11/06) διεξάγεται ο αγώνας ποδηλατικής ανάβασης «0-2000 Challenge»

Με τεράστια πρόκληση την άνοδο στην ψηλότερη κορυφή της Κύπρου διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11 Ιουνίου) η ποδηλατική ανάβαση «0-2.000 Challenge». Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα, που εντάσσεται στο 15ο Troodos Sports Festival και ο οποίος διοργανώνεται για ενδέκατη φορά από την Activate Cyprus, που ειδικεύεται στον ποδηλατικό τουρισμό.

Στη φετινή διοργάνωση θα αγωνιστούν γύρω στους 170 ποδηλάτες, μερικοί εκ των οποίων αφίχθηκαν από το εξωτερικό αποκλειστικά για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Συμμετοχές υπάρχουν επίσης από Κύπριους, αλλά και ξένους που διαμένουν στο νησί.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση «0-2.000 Challenge» χρησιμοποιούν τον αγώνα ως πρόσκληση για τον εαυτό τους, αφού μεγάλη σημασία δεν έχει ο χρόνος τερματισμού, αλλά να φτάσεις… στον τερματισμό, στο πιο ψηλό σημείο του νησιού. «Θεωρείται ένας αγώνας που είναι πρόκληση για κάποιους και γι’ άλλους – περισσότερο τους επαγγελματίες – αποτελεί μέρος της προπόνησής τους» δηλώνει ο διευθυντής της Activate Cyprus, Μιχάλης Χατζηϊωάννου.

Οι διαδρομές, πέραν του γεγονότος ότι είναι από τις πιο απαιτητικές στο νησί για ποδηλασία, προσφέρουν παράλληλα την ευκαιρία της απόλαυσης όμορφων και γραφικών τοποθεσιών του τόπου μας. «Είναι από τα δυνατά σημεία της διοργάνωσης η διαδρομή μέχρι το Τρόοδος και το αίσθημα ότι κατακτάς την πιο ψηλή κορυφή της Κύπρου» τονίζει με έμφαση ο κ. Χατζηϊωάννου.

Το Σάββατο (10/06) οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το χαμηλότερο επίπεδο (επιφάνεια της θάλασσας) και θα φτάσουν στον ψηλότερο σημείο στην Κύπρο, στην κορυφή του Ολύμπου, που βρίσκεται σε υψόμετρο κοντά στα 2.000μ. Την Κυριακή (11/06) θα γίνει ο αγώνας μικρότερης ανάβασης από τον Καλοπαναγιώτη προς τον Όλυμπο. Επιπλέον, γι’ ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (10/6) ο αγώνας χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας «0-1.000 Challenge» με εκκίνηση από το MyMall και τερματισμό στο Πέρα Πεδί.

Αρχή με μεγάλη ανάβαση

Με σύνθημα ότι ο στόχος είναι η κορυφή και όχι ο καλύτερος χρόνος, το Σάββατο (10/06) η εκκίνηση θα δοθεί από το My Mall της Λεμεσού και μετά από 67,6χλμ οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στον τερματισμό, στην κορυφή του Ολύμπου στα 1.952μ. Η διαδρομή περνάει από το Κολόσσι και το Φράγμα του Κουρή, από όπου ξεκινάει ο επίσημος χρονομετρημένος αγώνας, ο οποίος συνεχίζει μέσω των αγροτικών δρόμων της Λόφου, του Πέρα Πεδίου και των Πλατρών και φθάνει στο Τρόοδος. Στην μικρή ανάβαση «0-1.000», στην οποία λαμβάνουν μέρος αρχάριοι αθλητές, η απόσταση είναι στα 54,4χλμ, με τερματισμό το Πέρα Πεδί. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:15 και οι απονομές θα γίνουν γύρω στις 12:45μμ στην πλατεία στο Τρόοδος.

Ξεκίνημα από τον Καλοπαναγιώτη

Την Κυριακή (11/06) ο αγώνας ξεκινάει από τον Καλοπαναγιώτη στις 09:30, με τους ποδηλάτες να ακολουθούν πορεία 23,4χλμ δια μέσου των χωριών Μουτουλλά, Λεμύθου και Πρόδρομου, απολαμβάνοντας στη διαδρομή και την μαγευτική εικόνα που προσφέρει η θέα πάνω από τα χωριά Καμινάρια και Τρεις Ελιές, προτού καταλήξουν στο Τρόοδος. Οι απονομές της ημέρας θα λάβουν χώρα στις 12:40μμ στην πλατεία στο Τρόοδος.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus με τη χορηγία της ΕΤΑΠ Τροόδους και του Troodos Hotel ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν η ασφαλιστική Atlantic και τα συμπληρώματα NAMEDSPORT. Ο διευθυντής της Activate Cyprus, Μάικ Χατζηϊωάννου, ευχαριστεί την κοινότητα Καλοπαναγιώτη και ιδιαίτερα τον Κοινοτάρχη, κ. Λάμπρο Λάμπρου.

Τroodossportsfestival2023 Preview

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ