aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σάρωσε τα αθλητικά βραβεία!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σάρωσε τα αθλητικά βραβεία!

Οι ομάδες του θριάμβευσαν στα  πρωταθλήματα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στην περίοδο 2015-16 και φιλοδοξούν να συνεχίσουν τις επιτυχίες και στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στην ετήσια τελετή βραβεύσεων των νικητών στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, οι ομάδες  γυναικών και ανδρών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  κατέκτησαν τις περισσότερες διακρίσεις, ενώ αθλητές του Πανεπιστημίου πέτυχαν επίσης πρώτες νίκες σε ατομικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη  η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) οι ομάδες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  τιμήθηκαν  με το πρώτο βραβείο, στα ομαδικά αθλήματα του Φούτσαλ Ανδρών, Καλαθόσφαιρας Ανδρών και Γυναικών, Πετόσφαιρας Ανδρών και Γυναικών, Ποδόσφαιρου Ανδρών καθώς και Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών.

Πρόκειται  για μεγάλη επιτυχία, που όμοια της δεν έχει να επιδείξει κάποιο άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  στην Κύπρο. Επίσης στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι πρωταθλητές στα ατομικά αθλήματα για την περίοδο 2015-2016. Από πλευράς Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο βάθρο ανέβηκαν:

Απαριάν Βαρτάν  στο Σάμπο Ανδρών, κατηγορία + 100 κιλών και Τζούντο Ανδρών, κατηγορία +100 κιλών,

Γκαρακλίδου  Μαρία στο Σάμπο Γυναικών, κατηγορία 64 κιλών και Τζούντο γυναικών, κατηγορία 63 κιλών,

Ηλίας Νικολάου  στο ατομικό αντρών στο Μπάντμιντον

Ηλίας Νικολάου και Φίλιππος Στυλιανού στο διπλό αντρών στο Μπάντμιντον και

Μαρία Αβρααμίδου και Ηλίας Νικολάου στο  Μικτό Διπλό του Μπάντμιντον.

Στην εκδήλωση  της βράβευσης  των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του Κυπριακού Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΟΠΑ Μιχάλης Κρασιάς, ο οποίος  αναφέρθηκε  στις  διεθνείς συμμετοχές  της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Κλεάνθης Γεωργιάδης, που απένειμε τα εύσημα  στην ΚΟΠΑ γιατί όπως τόνισε είναι η μόνη Ομοσπονδία, που συμμορφώθηκε απόλυτα στις νέες κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν για την ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού.

Ο αντιπρόεδρος  της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος  ευχήθηκε οι αξίες  του Ολυμπισμού  να μεταδοθούν  στους φοιτητές όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε   στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο  και σ’ αυτήν παραβρέθηκαν  προσωπικότητες  του  Αθλητικού, Ακαδημαϊκού  και Δημοσιογραφικού κόσμου  της Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ