aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Troodos Geopark Enduro

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Troodos Geopark Enduro

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Troodos Geopark Enduro. Πρόκειται για έναν αγώνα κατάβασης ορεινής ποδηλασίας, ο οποίος είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος του Troodos Sports and Fun Festival. Στον αγώνα θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών και δύο πολύ γνωστοί αθλητές του κόσμου της ποδηλασίας, ο Τσέχος πρωταθλητής του downhill Matej Charvat και ο Νοτιοαφρικάνος πολυπρωταθλητής του Mountain Bike Andrew Neethling.

To Troodos Geopark Enduro χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο να διεξάγεται το Σάββατο (12/10) με την ονομασία «Fox Hunt». Η αφετηρία θα είναι στην κορυφή του Ολύμπου και ο αθλητής με τη ψηλότερη βαθμολογία θα ξεκινάει πρώτος, με τους υπόλοιπους ποδηλάτες να προσπαθούν να τον φτάσουν μέχρι τον Άγιο Νικόλαο όπου βρίσκεται η γραμμή του τερματισμού. Αμέσως μετά τη διαδρομή του Σαββάτου θα ακολουθήσει BBQ Party με άφθονο φαγητό, ποτό και μουσική στην Πλατεία Τροόδους.

Την Κυριακή (13/10) οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να διανύσουν τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, με την πρώτη να ξεκινάει στις 9:30 το πρωί από την κορυφή του Ολύμπου με κατάβαση μέχρι την Αταλάντη. Η δεύτερη διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Μακριά Κοντάρκα με τερματισμό τo μονοπάτι Αμιάντου. Ακολούθως οι ποδηλάτες θα μεταφερθούν και πάλι στην κορυφή του Ολύμπου, από όπου θα ξεκινήσουν για την τρίτη διαδρομή της ημέρας, ξεκινώντας απο πάλι απο την κορυφή του Ολυμπου και να τερματίσουν πρίν το μονοπάτι Αταλάντι. Η τέταρτη και τελευταία διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την Καρέκλα Μακαρίου από όπου οι ποδηλάτες θα κάνουν κατάβαση μέχρι το Ψηλό Δέντρο.

Ο αγώνας είναι μια διοργάνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους σε συνεργασία με την ACTIVATE CYPRUS, μέσα στα πλαίσια του έργου «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS» με ακρωνύμιο GEO-IN του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014- 2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου (https://www.geo-in.eu).

Συνεργάτες του αγώνα είναι επίσης η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, το ξενοδοχείο Troodos Hotel και η NAMESPORT. Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στoν επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/TroodosSportsFunFestival/.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ