aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤην Κυριακή αρχίζει το Troodos Sports & Fun Festival

Την Κυριακή αρχίζει το Troodos Sports & Fun Festival

Για ακόμη μία χρονιά, την έκτη κατά σειρά, το Τρόοδος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο Troodos Sports & Fun Festival. Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Bikin’ Cyprus Events σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Τροόδους, με την υποστήριξη της Bolse Vita και της ΕΤΑΠ Λεμεσού και εντάσσεται στα πλαίσια του Αγωνιστικού Κυπέλλου Ορεινης Ποδηλασίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η δράση ξεκινάει την Κυριακή, 28 Μαΐου με Mountain Bike Marathon για να συνεχιστεί το Σάββατο, 3 Ιουνίου με τον αγώνα «0-2000» και να ολοκληρωθεί την Κυριακή, 4 Ιουνίου με το πολύ εντυπωσιακό Mountain Bike Enduro. «Το Τρόοδος έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα καθώς η ομορφιά του τοπίου είναι πόλος έλξης για τους ποδηλάτες, ενώ η δυσκολία των διαδρομών του αποτελεί μεγάλη πρόκληση», εξηγεί ο διευθυντής της Bikin’ Cyprus Μιχάλης Χατζηϊωάννου και προσθέτει πως «στόχος μας δεν είναι απλά να διοργανώνουμε αγώνες αλλά να σχεδιάζουμε και να ακολουθούμε διαδρομές που δοκιμάζουν τα όρια των αθλητών και αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας. Το Τρόοδος προσφέρει απλόχερα και τα δύο αυτά στοιχεία».

Στο Mountain Bike Marathon, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28/5), οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε διαφορες ηλικιακές κατηγορίες σε τρεις διαφορετικού μήκους διαδρομές: 13χλμ, 24χλμ και 32χλμ. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και τερματίζουν στην πλατεία Τροόδους. Το Σάββατο, 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας που όλοι περιμένουν.

Πρόκειται για το «0-2000 Road Race», μία κούρσα που θα ξεκινήσει από τη Λεμεσό σε μηδενικό υψόμετρο, για να καταλήξει στην κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Ίσως είναι η πιο μεγάλη πρόκληση του Troodos Sports & Fun Festival αφού ακολουθεί μια πολύ δύσκολη, ανηφορική διαδρομή. Οι ποδηλάτες που θα… τολμήσουν τη συμμετοχή θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα, αφού η θέα από ορισμένα σημεία είναι μαγευτική.

Όπως και πέρσι, οι διοργανωτές δίνουν την ευκαιρία σε αρχάριους ποδηλάτες να λάβουν μέρος σε αυτή την πανέμορφη διαδρομή, εισάγοντας αγώνα «0-1000», ο οποίος δηλαδή τερματίζει σε υψόμετρο χιλίων μέτρων. Η αυλαία στο Troodos Sports & Fun Festival θα πέσει την Κυριακή, 4 Ιουνίου με τον αγώνα Mountain Bike Enduro, μία χρονομέτρηση κατάβασης από τον Όλυμπο. Στο συγκεκριμένο αγώνα οι ποδηλάτες θα διαγωνιστούν σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές και τρεις ηλικιακές κατηγορίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ