aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘρίαμβος για το κυπριακό Τζούντο στους ΑΜΚΕ!

Θρίαμβος για το κυπριακό Τζούντο στους ΑΜΚΕ!

Ανεπανάληπτες επιτυχίες καταγράφει το Τζούντο της Κύπρου στην πρώτη μέρα των ΑΜΚΕ που διεξάγονται στο Μαυροβούνιο, καθώς έχει χαρίσει στη χώρα μας τα πρώτα τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση!

Μάλιστα, η Κύπρος έχει ήδη και χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της (το 2017 είχαμε δύο αργυρά στα ατομικά), το οποίο εξασφάλισε ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι στην κατηγορία των -60 κιλών, αφού αγωνιζόμενος σε round robin όμιλο, επικράτησε με ippon τριών εκ των τεσσάρων αντιπάλων του και πήρε την πρωτιά!

Από εκεί και πέρα, τρεις αθλητές μας έχουν εξασφαλισμένο αργυρό μετάλλιο, καθώς αγωνιζόμενοι σε νοκ-άουτ αγώνες έχουν βρεθεί στους τελικούς. Η Σοφία Ασβεστά (-52 kg) νίκησε τη Μάρτινς από το Λουξεμβούργο και στα ημιτελικά την Αλάγκ από το Μονακό, ο Γιώργος Κρουσσανιωτάκης (-100kg) κέρδισε στα σημεία τον Ισλανδό Ντάβιντσον και τον Μαυροβούνιο Ντουμπρέτ, ενώ ο Άριστος Μιχαήλ (-81kg), που ξεκίνησε από τα ημιτελικά, επικράτησε του Μονεγάσκου Μπλανκ και επίσης προκρίθηκε στον τελικό.

Πέραν των τεσσάρων σίγουρων μεταλλίων μας στο Τζούντο, η Κύπρος διεκδικεί και πέμπτο, καθώς ο Ρούντολφ Κουρτίδης (-73kg) μετά που κέρδισε με ippon τον Μπεσί από το Μονακό, έχασε στον ημιτελικό από τον Μαρτίνς (Ανδόρα) και θα παίξει για το χάλκινο. Τέλος, η Νικολά Ευριπίδου, που αγωνίστηκε σε όμιλο round robin, μέτρησε τρεις ήττες στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια της και δεν διεκδικεί κάτι στο τέταρτο και τελευταίο της.

Σημειώνεται πως οι τελικοί είναι ορισμένοι για το απόγευμα (17:00 ώρα Κύπρου) της Δευτέρας, ενώ θα ακολουθήσουν την Πέμπτη τα ομαδικά αγωνίσματα.

Μπιτς Βόλεϊ: Με το αριστερό το ανδρικό δίδυμο

Με ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στους ΑΜΚΕ Αντώνης Λιοτατής και Γιώργος Χρυσοστόμου. Το ανδρικό μας δίδυμο στο Μπιτς Βόλεϊ, παρότι το πάλεψε αρκετά, έχασε στον πρώτο του αγώνα από το δίδυμο της Ανδόρας με 2-0, με 22-20 στο πρώτο σετ και 21-17 στο δεύτερο.

Λιοτατής και Χρυσοστόμου θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη στις 16:00 το Σαν Μαρίνο και χρειάζονται τη νίκη ώστε να έχουν ελπίδες για τις πρώτες δύο θέσεις του τετραμελούς ομίλου (τον συμπληρώνει το Λίχτενσταϊν), που δίνουν πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ