aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘρίαμβος για την Κύπρο

Θρίαμβος για την Κύπρο

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο, δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο κατέκτησαν χθες (Πέμπτη 14 Ιουλίου) αθλητές του στίβου – μαθητές Αθλητικών Λυκείων – στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η οποία διεξάγεται στην πόλη Τραπεζούντα της Τουρκίας.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Ηλιάνα Ευαγγέλου του Λυκείου Βεργίνας (Αθλητικό Λύκειο Λάρνακας) στη σφυροβολία με επίδοση 58.43μ.. Λίγο αργότερα ο Γιώργος Κονιαράκης του Λανιτείου Λυκείου (Αθλητικό Λύκειο Λεμεσού) κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στη δισκοβολία με καλύτερη βολή στα 62.06μ..

Το επιστέγασμα της σημερινής ημέρας ήταν το χάλκινο μετάλλιο που εξασφάλισε στο δρόμο των 800μ. ο Σταύρος Σπύρου του Λυκείου Κύκκος Β΄ (Αθλητικό Λύκειο Λευκωσίας) με χρόνο 1.55.69. Μέχρι στιγμής συγκομιδή για την κυπριακή αποστολή 2 χρυσά μετάλλια και 2 χάλκινα, όλα από αθλητές του κλασικού αθλητισμού.

Πολύ καλά τα πήγε σήμερα και η Ίριδα Θεοδοσίου (Λανίτειο Λύκειο) στα 400μ. η οποία κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 58.73. Ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης (Λανίτειο Λύκειο) στα 110μ. με εμπόδια έχασε την πρόκριση στον τελικό για μερικά εκαστοστά του δευτερολέπτου, τελικά με χρόνο 17.24 κατετάγη 10ος. Άτυχη στάθηκε η Δάφνη Γεωργίου (Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας) στα 100μ. με εμπόδια αφού τραυματίσθηκε στα προκριματικά και αποχώρησε.

Στην ενόργανη γυμναστική ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους σήμερα ο Γεωργίου Ηλίας του Μακαρίου Λυκείου Λάρνακας, ο Κυριάκου Νεόφυτος στου Ολύμπιονς και η Μπαχουρίνα Τατιάνα του Λανιτείου Γυμνασίου.

Κατά την σημερινή ημέρα (Παρασκευή 15 Ιουλίου) δεν διεξάγονται αγωνίσματα στίβου. Το Σάββατο 16 Ιουλίου στη μάχη θα ριχθούν: η Μαρία Αντωνίου (Λύκειο Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης) και η Ελεάνα Καλογήρου (Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας) στα 200 μέτρα καθώς και η Ιωάννα Πέτρου (Λύκειο Βεργίνας) στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια.

Η αγωνιστική δράση ολοκληρώνεται την Κυριακή. Από κυπριακής πλευράς στο στίβο θα αγωνισθούν η Πετρή Χριστίνα του Λυκείου Κύκκος Β΄ στα 1500 μέτρα και ο Χρίστος Ταμάνης του Λυκείου Λινόπετρας στο άλμα επί κοντώ το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη αλλά λόγω καθυστερημένης άφιξης των κονταριών των αθλητών στην Τραπεζούντα το αγώνισμα μετατέθηκε την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ