aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘετικός απολογισμός στο Ισραήλ και πανέτοιμη για πρόκριση η Εθνική!

Θετικός απολογισμός στο Ισραήλ και πανέτοιμη για πρόκριση η Εθνική!

Το ταξίδι στο Ισραήλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από πλευράς προετοιμασίας. Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών χειροσφαίρισης, στις δύο φιλικές αναμετρήσεις με το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας είχε απολογισμό μια νίκη και μια ισοπαλία έχοντας παράλληλα θετική παρουσία και στους δύο αγώνες.

Η τεχνική ηγεσία είχε τη δυνατότητα να κάνει διάφορα πειράματα από τακτικής άποψης, είδε την αντίδραση της ομάδας μας σε άμυνα και επίθεση ενώ χρησιμοποίησε σε διάφορες θέσεις συγκεκριμένους παίκτες ώστε να έχει γενική εικόνα στο τι μπορεί να περιμένει από τον κάθε ένα ξεχωριστά στους επίσημους αγώνες.

Στους δύο φιλικούς αγώνες με το Ισραήλ υπήρχαν θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία που η τεχνική μας ηγεσία θα προσπαθήσει να διορθώσει για να είναι απόλυτα έτοιμο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους αγώνες των Προκριματικών. Κληθείς να αναλύσει το διήμερο ταξίδι στο Ισραήλ και τις φιλικές αναμετρήσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας ο εκ των προπονητών της Εθνικής μας Απόστολος Μιχαήλ ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΧ:

«Είχαμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα απ’ όλες τις απόψεις τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πειθαρχίας και συγκεκριμένα στην προσπάθεια των παικτών. Εκτιμώ πως από τους περισσότερους χειροσφαιριστές μας πήραμε αυτό που θέλαμε και έδειξαν πλήρη ετοιμότητα. Έδωσαν το κάτι παραπάνω και στα δύο φιλικά με το Ισραήλ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή κατανομή ρόλων στους παίκτες για να καταλάβει ο καθένας τι πρέπει και το κυριότερο τι ζητάμε να κάνει στο παρκέ. Θεωρώ πως οι επιτυχίες θα μας δώσουν δυναμική και καλή ψυχολογία για τα προκριματικά. Πιστεύω ότι η προετοιμασία και το πλάνο που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά φέρνει αποτέλεσμα αφού η Εθνική μας έχει γίνει πιο ανταγωνιστική».

Παράλληλα ο κ. Μιχαήλ μίλησε ξεκάθαρα και για τον μεγάλο μας στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020. «Η ομάδα είναι πιο έμπειρη και πιο ικανή και ο στόχος μας είναι να κάνουμε το κάτι παραπάνω και αυτό συνεπάγεται με πρόκριση».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Εθνική μας αναχωρεί ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης για τα νησιά Φερόε στο πλαίσιο της α’ φάσης των Προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Στον όμιλό μας συμμετέχουν πέραν από τους οικοδεσπότες και η Εθνική Ελλάδος, με την ομάδα που θα πάρει την 1η θέση να περνά στη φάση των «32» του θεσμού. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει η Εθνική μας να εξασφαλίσει την πρόκριση θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στον θεσμό Challenge που θα γίνει το καλοκαίρι και έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ