aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘετικό ξεκίνημα του Κοντίδη στο Πανευρωπαϊκό της Βάρνα

Θετικό ξεκίνημα του Κοντίδη στο Πανευρωπαϊκό της Βάρνα

Με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση μπήκε ο Παύλος Κοντίδης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Laser που ξεκίνησε τη Δευτέρα (04/10) στη Βάρνα της Βουλγαρίας και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο, 9 Οκτωβρίου.

Στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020», ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ξεκίνησε θετικά αγωνιζόμενος στον γαλάζιο στόλο –στη διοργάνωση μετέχουν 120 σκάφη και οι διαγωνιζόμενοι έχουν χωριστεί σε δύο στόλους, κίτρινο και γαλάζιο.

Με δύο πρώτες θέσεις και 2 βαθμούς προηγείται ο Βρετανός Beckett ενώ ακολουθεί ο Σλοβένος Zelko με 3β (μια πρώτη και μια δεύτερη θέση) και ο Κοντίδης με 5β. Μετά τις τρεις πρώτες ημέρες και συνολικά έξι ιστιοδρομίες, οι πρώτοι 40 της κατάταξης θα μπουν στον χρυσό στόλο, ο οποίος θα διεκδικήσει τα μετάλλια.

Ο Κοντίδης είναι Πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 και βρισκόμενος στο Νο4 της Παγκόσμιας Κατάταξης, θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα στη διοργάνωση.

«Να περιορίσω τα λάθη»

«Προβλέπεται δυνατός αγώνας με διαφορετικές εντάσεις ανέμου έως το τέλος της βδομάδας. Είναι έξι συνεχόμενες ημέρες αγωνιστικής δράσης, χωρίς διάλειμμα. Είμαι σε καλή κατάσταση. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Στόχος είναι να περιορίσω τα λάθη και την τελευταία ημέρα να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε πριν την έναρξη των αγώνων ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενώ για την πρώτη ημέρα ανέφερε μέτριας έντασης, εναλλασσόμενο άνεμο που έκανε απρόβλεπτες τις κούρσες.

Μετά από μια σύντομη περίοδο ξεκούρασης η οποία ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 31χρονος ιστιοπλόος βρέθηκε δύο φορές στη Βουλγαρία τον Σεπτέμβριο για προπονήσεις και εξοικείωση με τα νερά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ