aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘεοφυλάκτου-Γεωργιάδης για αποκοπή χορηγιών: «Κατανοούμε τις αντιδράσεις αυτών που δεν ξέρουν, όχι αυτών που θα...

Θεοφυλάκτου-Γεωργιάδης για αποκοπή χορηγιών: «Κατανοούμε τις αντιδράσεις αυτών που δεν ξέρουν, όχι αυτών που θα έπρεπε να γνωρίζουν»

Κοινή ανάρτηση στα ΜΚΔ των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ανδρέα Θεοφυλάκτου και Παύλου Γεωργιάδη, σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε για την αποκοπή χορηγίας σε πρωτοκλασάτους αθλητές, που αφορούσε στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024:

«Κατανοούμε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης διότι δεν ξέρει, όμως, αυτό που δεν κατανοούμε είναι τις αντιδράσεις αυτών που έπρεπε να ξέρουν και που έπρεπε να γνωρίζουν τι είναι το solidarity και αυτών που ξέρουν ότι η απόφαση για το πού θα δοθεί το ποσό αυτό ήταν δίκαια και σωστή, απογοητεύοντας τα μεγάλα ονόματα του τόπου, αλλά κάνοντας χαρούμενους άλλους αθλητές όχι τόσο δημοφιλείς, όμως, αυτό το ορίζει το ίδιο το solidarity και όχι εμείς.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το ποσό αυτό δόθηκε με κριτήρια. Κριτήρια που το ίδιο το solidarity αναφέρει. Και όταν λέμε ποσό μην νομίζετε ότι είναι κάτι εξωφρενικό. Είναι απλά μια μικρή πρόσθετη βοήθεια σε αθλητές που χρειάζονται την οικονομική στήριξη και που έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Απουσιάζαμε και οι δύο από τη συνεδρίαση και μπορούσαμε να κρυφτούμε μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά μας στο Τόκιο, όμως δεν θα ήμασταν εμείς. Εάν ήμασταν στη συνεδρίαση θα ψηφίζαμε υπέρ, δηλαδή θα ψηφίζαμε ασφαλώς ότι ψήφισαν και οι συνάδελφοί μας στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μιλάμε για το solidarity. Το ξαναλέμε, το ποσό του οποίου διαμοιράστηκε σε άλλους αθλητές των Ομοσπονδιών, που οι ίδιες οι Ομοσπονδίες μας έστειλαν και με βάση αυτές, αποφασίστηκε τεκμηριωμένα. Θέλουμε να ξέρουν οι αθλητές που έκαναν τα παράπονα ότι τους ακούσαμε και μακάρι τα λεφτά να ήταν τετραπλάσια, αλλά αυτό το εκτελεστικό Συμβούλιο αυτής της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι δίπλα τους όπως θυμίζουμε ήταν δίπλα τους και στο Τόκιο. Έτσι θα ναι και στο Παρίσι και αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήμαστε εμείς εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί, για να μάθει επιτέλους η κοινή γνώμη, ότι στην Ολυμπιακή Επιτροπή βρισκόμαστε με την ψήφο των Ομοσπονδιών και οι θέσεις δεν περιλαμβάνουν μισθό ούτε καν οδοιπορικά για τις συνεδριάσεις. Κανένας δεν μας διορίζει.

Σίγουρα πιστεύουμε ότι το κράτος οφείλει να ’ναι δίπλα στον αθλητή και όλα αυτά που πρεσβεύουμε εδώ και καιρό. Εν κατακλείδι, τα χρήματα του solidarity που τόσος λόγος γίνεται, δεν είναι λεφτά κρατικά και τα ποσά είναι μικρά και επαναλαμβάνουμε, δόθηκαν όλα σε αθλητές όχι τόσο γνωστούς στο ευρύ κοινό και που θεωρήσαμε ότι έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη για να στηριχθεί η προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου και Παύλος Γεωργιάδης μέλη Εκτελεστικού Συμβουλίου και αντιστοίχως, Αρχηγός και Βοηθός Αρχηγός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».

Η ανάρτηση συνοδεύεται με φωτογραφία του επιστολόχαρτου, σχετικά με τα κριτήρια του Olympic Solidarity:

257424993 4259601344287897 6226982328491876513 N
257424993 4259601344287897 6226982328491876513 N

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ