aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘαλάσσιο Σκι: Κατέπληξαν τα νεαρά ταλέντα της Κύπρου

Θαλάσσιο Σκι: Κατέπληξαν τα νεαρά ταλέντα της Κύπρου

Ένα χρυσό, ένα χάλκινο μετάλλιο και γενικά πολύ καλή παρουσία από όλους τους αθλητές μας, ήταν ο απολογισμός της Κύπρου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων θαλάσσιο σκι, που πραγματοποιήθηκαν στο Ρετσέτο της Ιταλίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η 12χρονη (!) Φλωρεντία Λοϊζίδου στο αγώνισμα του σλάλομ Κ14 ετών, με 2 μπάλες στα 13m σχοινί και ταχύτητα σκάφους στα 55km. Η πιο πάνω επίδοση, καταρρίπτει επίσης το ρεκόρ κάτω των 12 ετών και ισοφαρίζει το παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 14 ετών της Ρούλας Παντελή! Η νεαρή «Φλω», όπως την φωνάζουν οι συναθλητές της, πέραν του ότι έχει καταπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις της, έχει ακόμη δύο χρόνια σε αυτή την κατηγορία.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε γύρω από το λαιμό του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έλαβε μέρος στην κατηγορία κάτω των 14 ετών στο αγώνισμα του σλάλομ. Η επίδοση του νεαρού αθλητή μας ήταν 2 μπάλες στα 12m σχοινί και ταχύτητα σκάφους στα 55km. Για μόλις μισή μπάλα (0,5) έχασε το αργυρό μετάλλιο.

Οι… διαθέσεις του Γιώργου είχαν φανεί μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση (1,5/11,25/55) στην Ευρώπη & Αφρική, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στους Πανελληνίους Αγώνες!

Πολύ σημαντική είναι ακόμη η 9η θέση, την οποία κατέλαβε ο 16χρονος Ανδρέας Γαλίδης στους τελικούς του σλάλομ στην κατηγορία νέων κάτω των 17 ετών, με επίδοση 4 μπάλες στα 12 μέτρα σχοινί με ταχύτητα σκάφους 58km. Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος διαμένει στη Λευκωσία, καθημερινά μεταβαίνει στο φράγμα Πολεμιδιών (Λεμεσό) για προπονήσεις και αυτό και μόνο του λέει πολλά!

Αξιέπαινες επίσης οι προσπάθειες των σκιέρ της «Ομάδας Όνειρο» (Dream-Team) της Κύπρου, που αποτελείτο από τις αθλήτριες Ιάνθη (Ία) Αρμένη, Άρτεμις Κωνσταντίνου και Στέλλα Αναστάση. Αξιοπρόσεκτη η απουσία της Ρούλλας Παντελή, λόγω τραυματισμού.

Μόλις μέσα σε μερικά χρόνια και με την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Μάξ Ντίκι, η αθλητική Ευρώπη στο θαλάσσιο σκι «μιλάει» για τα νεαρά ταλέντα της Κύπρου, οι οποίοι άφησαν τους πάντες άφωνους, ανεβαίνοντας στα υψηλότερα σκαλοπάτια του αθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ