aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΘα αναβαθμιστεί περισσότερο η συνεργασία ΚΟΑ-TAFISA

Θα αναβαθμιστεί περισσότερο η συνεργασία ΚΟΑ-TAFISA

Το πρόγραμμα ΑΓΟ του ΚΟΑ, θα αναπτύξει ακόμη πιο στενούς δεσμούς με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμός Για Όλους (TAFISA). Οι δύο Οργανισμοί θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την ήδη αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, προς κοινό όφελος.

Η κοινή αυτή συναντίληψη και επιθυμία εκφράστηκε εκατέρωθεν από τον  Πρόεδρο του ΚΟΑ Κλέανθη Γεωργιάδη και το Γενικό Γραμματέα της TASFISA Βόλφγκαγκ Μπάουμαν, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, στη Λεμεσό.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της καθόδου στην Κύπρο του κ. Μπάουμαν μαζί με το Μέλος του Δ.Σ. της TAFISA Διονύση Καρακάση για το 9ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων που διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΑΓΟ και τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και η τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Φίλιππος Σοφοκλέους και η Ανώτερη Λειτουργός και προϊσταμένη του ΑΓΟ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ.

Ο κ. Μπάουμαν ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια μακροχρόνια εταιρική σχέση μεταξύ TAFISA και KOA με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού να είναι ιδρυτικό μέλος της TAFISA και οικοδεσπότη του Παγκόσμιου Συνεδρίου  που έγινε στη Λεμεσό το 1999.

Σημείωσε, επίσης, ότι η προϊσταμένη του ΑΓΟ κ. Πενηνταέξ προσφέρει σημαντικό έργο  ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της TAFISA Ευρώπης, τονίζοντας πως η Κύπρος παίζει ηγετικό ρόλο στην περιφέρεια της Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους,

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ ευχαρίστησε τον κ. Μπάουμαν για τα επαινετικά του σχόλια και ανέφερε πως στόχος του Οργανισμού είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της ήδη στενής συνεργασίας του ΑΓΟ με την TAFISA. Είπε πως ο ΚΟΑ θα εξετάσει την εισήγηση της TAFISA για διοργάνωση στην Κύπρο του Συνεδρίου της TAFISA Ευρώπης.

Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν:

Η από κοινού ανάπτυξη και καθιέρωση ενός ειδικού καθεστώτος απονομής βραβείων  στον τομέα του μαζικού αθλητισμού, σε σχέση με την πρόσφατα δημοσιευθείσα έκθεση Υψηλού Επιπέδου της Ε.Ε.

Η έννοια να καταστεί η Κύπρος πιλοτική για ένα έργο που αφορά την παιδική αθλητική δραστηριότητα.

Η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα Αθλητισμός Για Όλους στην παραλία, που να αφορά όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ