aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤέταρτο μετάλλιο για την Κύπρο στο Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής - Αργυρό στο ομαδικό σκητ εφήβων!

Τέταρτο μετάλλιο για την Κύπρο στο Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής – Αργυρό στο ομαδικό σκητ εφήβων!

Μετά το αργυρό μετάλλιο του Κλεάνθη Βαρναβίδη στο σκητ εφήβων, το χάλκινο του Πέτρου Εγγλεζούδη στο ίδιο αγώνισμα και το αργυρό του Γιώργου Αχιλλέως στο σκητ ανδρών, η Κύπρος κατέκτησε και τέταρτο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2021, που διεξάγεται στο Όσιγιεκ της Κροατίας!

Η εθνική ομάδα εφήβων σκητ, που αποτελείται από τους Κλεάνθη Βαρναβίδη, Πέτρο Εγγλεζούδη και Σωτήρη Ανδρέου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό του σκητ εφήβων, στον τελικό που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (27/05)! Η κυπριακή ομάδα πέρασε πρώτη από τον προκριματικό, με σκορ 502 και αντιμετώπισε την Ιταλία (είχε 489 στον προκριματικό) στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο. Εκεί οι διεθνείς μας, σε έναν κλειστό αγώνα, ηττήθηκαν 6-4 από τους Ιταλούς Cristian Chilli, Fransesco Bernardi και Giammarco Tuzi, με αποτέλεσμα να κρεμάσουν το αργυρό μετάλλιο στο λαιμό τους! Το χάλκινο πήγε στη Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια ομάδα εφήβων, το 2019 είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Λονάτο της Ιταλίας, με ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στον προκριματικό.

Η παρουσία του σκητ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Μαΐου με το ομαδικό ανδρών και γυναικών, ενώ την προηγουμένη Παρασκευή 28 του μήνα, θα ολοκληρωθούν τα μικτά σε σκητ ανδρών, γυναικών και εφήβων/νεανίδων. Ακολούθως, σειρά θα πάρουν οι σκοπευτές του τραπ, με το Πανευρωπαϊκό να ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου.

Ψηλά το κεφάλι  Κωνσταντίνα

Τη στιγμή που η Κύπρος πανηγύριζε την Πέμπτη (27/05) την Ολυμπιακή πρόκριση του Γιώργου Αχιλλέως, η Κωνσταντίνα Νικολάου περνούσε ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα. Έχοντας προκριθεί στην εξάδα του τελικού του σκητ γυναικών (ως 6η), έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που αναμφίβολα εδικαιούτο, με βάση τη διαχρονικά υψηλή της απόδοση τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς αγώνες.

Ήταν 5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 (ατυχώς, όμως, δεν έδινε κάρτα εκείνος ο αγώνας), ήταν 7η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 (το οποίο έδινε τέσσερις κάρτες), το 2021 πήρε το χάλκινο στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο και ήταν 6η στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο, ενώ το 2016 πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παρά τα εξαιρετικά της αποτελέσματα στον Ολυμπιακό κύκλο που διανύουμε, έμεινε εν τέλει εκτός Ολυμπιάδας του Τόκιο, αφού στον τελικό του Πανευρωπαϊκού του 2021 οι κάρτες πήγαν στην Zilia Batyrshina της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στη Βρετανίδα Amber Hill.

Να σημειωθεί ότι πριν τον τελικό των γυναικών, το θέμα της Ολυμπιακής πρόκρισης αποπροσανατόλισε την Κωνσταντίνα, αφού ενώ υπήρχε η ενημέρωση εδώ και αρκετές ημέρες ότι η Amber Hill είχε ήδη εξασφαλίσει την κάρτα, ως Νο1 του κόσμου, εντούτοις ανακοινώθηκε λίγο πριν την έναρξη του τελικού, ότι τη μία από τις δύο κάρτες θα διεκδικούσε και η βρετανίδα, με την θέση για το Τόκιο μέσω της παγκόσμιας κατάταξης να δίνεται τελικά στην Zoya Kravchenko του Καζακστάν, Νο6 του κόσμου.

Έχοντας πλέον πάρει την 6η θέση, σύσσωμη η κυπριακή αποστολή στάθηκε δίπλα από την Νικολάου, μετά την απώλεια της Ολυμπιακής πρόκρισης, με το μήνυμα προς την ίδια να είναι πως η ποιότητα της και η ωριμότητα της, θα τη βοηθήσουν να επανέλθει και να συνεχίσει να μαζεύει μετάλλια και επιτυχίες για την Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν από τους προπονητές του σκητ Τάκη Χριστοφόρου, Αντώνη Ανδρέου και Μιχάλη Κατζιανή, τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ Τζιοβάνη Σαββίδη και τη λειτουργό της ΣΚΟΚ (και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ) Δώρα Κυριάκου, στην Κροατία η ομοσπονδία έχει εντάξει στην αποστολή της δύο αθλητικούς ψυχολόγους και έναν γυμναστή, με την υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό να είναι καταλυτική για τους αθλητές μας.

Όσον αφορά τον Γιώργο Αχιλλέως, με την εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης, ο ίδιος ως είθισται κράτησε χαμηλούς τόνους και το χάρηκε μαζί με την αποστολή και από μακριά με την οικογένεια του, που τον παρακολουθεί από την Κύπρο. Ο ίδιος γνωρίζει ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αφού σε λιγότερο από δύο μήνες, θα αγωνιστεί στην 5η Ολυμπιάδα της καριέρας του, όπου οι προσδοκίες του ιδίου για τον εαυτό του είναι υψηλές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ