aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤελετή έναρξης των αγώνων τοξοβολίας

Τελετή έναρξης των αγώνων τοξοβολίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή έναρξης των Διεθνών Αγώνων Τοξοβολίας στην Επαρχία Αμμοχώστου με την συμμετοχή 7 χωρών και 150 αθλητών, προπονητών, εθελοντών και παραγόντων. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους λοιπόν, με παρουσία λοιπόν εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, προέδρους των κοινοτήτων, πρόεδροι αθλητικών σωματείων, όπως επίσης και εκπρόσωποι από το γενικό επιτελείο του στρατού, λυκειάρχες και γυμνασιάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου συναντήθηκαν οι 7 χώρες με τις σημαίες τους για να κηρύξουν την έναρξη των αγώνων.

Σε ομιλία του ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, έκφρασε την σημαντικότητα του γεγονότος, αναφέρθηκε τις ποικίλες δραστηριότητες του δήμου Αγίας Νάπας, τα σχέδια που έχει ο δήμος για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις Τοξοβολίας και ότι θα είναι κοντά στην Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας σε μετέπειτα και ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ο Κοινοτάρχης του Φρενάρους, Μιχάλης Χατζηγιώρκας, χαιρέτησε με τιμή την όλη διοργάνωση, ευχαρίστησε την Κυπριακή Ομοσπονδία, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Φρενάρους, όπως επίσης και τους εθελοντές που χάρη σ’ αυτούς θα επιτευχθεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Ανδρέας Θεοφυλάκτου επίσης ευχαρίστησε το συμβούλιο του, τους εθελοντές, τον Δήμο Αγίας Νάπας για την φιλόξενη υποδοχή των αγώνων, όπως και το κοινοτικό συμβούλιο Φρενάρους που εμπιστεύτηκαν το όραμα και το στήριξαν μέχρι την έκβαση του. Οι χώρες με τον αρχηγό αποστολής τους παρουσιάστηκαν στην σκηνή και παρέλαβαν από τον κοινοτάρχη του Φρενάρους ένα παραδοσιακό πιάτο με το λογότυπο της κοινότητας Φρενάρους και απ’ έξω τα χρώματα του στόχου που δείχνει το άθλημα της τοξοβολίας και «καλωσορίζει» με κάποιο τρόπο το άθλημα στην περιοχή της Αμμοχώστου. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας δώρισε επίσης στην κάθε χώρα την σημαία με το σήμα της Ομοσπονδίας και την Κυπριακή Σημαία.

Την κήρυξη της τελετής έναρξης του διεθνή αγώνα Τοξοβολίας «Aphrodite Mediterranean Cup» ανέλαβε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κύριος Θεοδόσης Τσιόλας σε μια εντυπωσιακή έναρξη, όπου η κοπέλα με την παραδοσιακή στολή, παρέδωσε το τόξο στην αθλήτρια και η αθλήτρια ρίχνοντας το τόξο, σήμανε την έναρξη του αγώνα. Τα κορίτσια από το γυμναστικό σόου της Ολυμπιάδας Φρενάρου έκλεψαν την παράσταση με τις εντυπωσιακές χορογραφίες τους και τις πολύχρωμες ενδυμασίες. Από το πρόγραμμα δεν έλειπαν οι παραδοσιακοί και ελληνικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φρεναρους.

Η επίσημη έναρξη του αγωνιστικού μέρους του Aphrodite Mediterranean Cup, ξεκινάει αύριο στο Κοινοτικό Γήπεδο του Φρενάρους από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα. Η τελετή λήξης και οι τελικοί όλων των κατηγοριών θα γίνουν στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας στις 4 Νοεμβρίου από τις 14:30 μέχρι και τις 18:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Θάλασσα του Δήμου Αγίας Νάπας σεμινάριο τοξοβολίας, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδρομή γνωριμίας της Αμμοχώστου. Οι χώρες που παρελάσουν είναι: Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα, Λίβανος, Ρωσία, Ολλανδία, Σκωτία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ