aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤάιγκερ Γουντς: Χαμένος στους δαίμονες των ουσιών

Τάιγκερ Γουντς: Χαμένος στους δαίμονες των ουσιών

Για πολλούς ειδικούς είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του γκολφ και αυτός που έσπασε την κυριαρχία των λευκών στο άθλημα. Από το 1995 που άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και για μια 15ετία, ο Τάιγκερ Γουντς κυριάρχησε πλήρως και τα εκατομμύρια που εισέπραττε κάθε χρόνο έφταναν σε τέτοια απίστευτα ύψη, ώστε το όνομά του φιγουράριζε διαρκώς στην κορυφή της λίστας των πλουσιοτέρων αθλητών όλων των αθλημάτων παγκοσμίως. Δόξα και Χρήμα! Στον απόλυτο βαθμό! Κι όμως, για άλλη μια φορά αυτό το δίπτυχο δεν στάθηκε αρκετό ώστε να προσφέρει την ευτυχία στον κάτοχό του.

Η ζωή του ξεκίνησε να παίρνει την «κάτω βόλτα» το 2009, όταν είχε αρχίσει να απομακρύνεται από τους αγώνες και τα πρώτα σύννεφα σκέπασαν τον γάμο του. Ένα ασήμαντο τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο στάθηκε γεγονός για να ανακαλύψει η σύζυγός του την απιστία του. Λίγο καιρό αργότερα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και στο τέλος ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχθεί την εξωσυζυγική σχέση του. Ήταν τότε που άρχισε η κάθετη πτώση, με τα φλας των ΜΜΕ να είναι συνεχώς στραμμένα πάνω του. Και όσο η λάμψη του Τάιγκερ Γουντς ξεθώριαζε, τόσο οι φωτογραφικές κάμερες παρέμεναν καρφωμένες πάνω του, να καταγράφουν κάθε στιγμή αυτής της παρακμής.

Ο ίδιος έχει πει πως τότε ήταν που εμφανίστηκαν και τα πρώτα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στα μονοπάτια των φαρμάκων. Άλλοι λένε πως είχε ξεκινήσει πιο νωρίς, όταν πέθανε ο πατέρας του, με τον οποίο ήταν σφιχτά δεμένος. Πάντως, ο Γουντς προσπάθησε να επανέλθει στους αγώνες, όμως η άνοδός του το 2013 αποδείχθηκε προσωρινή.

Μέχρι που έφτασε ο περασμένος Μάιος κι εκείνη η νύχτα όταν μια μαύρη Mercedes με αναμμένα τα φλας, ήταν σταματημένη πάνω σε ένα πεζοδρόμιο σε δρόμο στο Μαϊάμι. Αμέσως τράβηξε την προσοχή του περιπολικού που περνούσε και όταν οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο, είδαν τον οδηγό να κάθεται με κλειστά τα μάτια και τον άκουσαν να ψελλίζει: «Δεν είμαι μεθυσμένος»!

Ούτε τους πήγαινε στο μυαλό πως εκείνη τη στιγμή είχαν απέναντί τους έναν παγκόσμιο θρύλο του αθλητισμού. Μπορεί το αλκοτέστ να μην εντόπισε το παραμικρό ίχνος αλκοόλ, όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. «Πού είμαι;», ρωτούσε τους αστυνομικούς και το επόμενο λεπτό χανόταν μέσα στη νύστα και τη σύγχυση. Πέρασε μερικά 24ωρα στη φυλακή, ορίστηκε δικάσιμος, ακολούθησε μια κλινική αποτοξίνωσης και ο «κανιβαλικός» Τύπος βρήκε το θέμα που… λατρεύει και αγαπά! Την άνοδο και την πτώση!

«Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν είναι το αλκοόλ η αιτία. Αυτό που μου συνέβη είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συνταγογραφημένων φαρμάκων», δήλωσε εκείνο το διάστημα. Και προχθές ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία δείχνουν ένα απίστευτο κοκτέιλ πέντε φαρμάκων, αλλά και ναρκωτικών ουσιών μέσα στον οργανισμό του.

«Πάσχω από αϋπνίες κι έναν πόνο στην πλάτη και χρειαζόμουν φαρμακευτική υποστήριξη», λέει ο Γουντς, αλλά όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ψυχολογική κατάρρευση! Ο άνθρωπος που σε ηλικία 20 ετών κατέκτησε την κορυφή, που έχει το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που κέρδισε τα πάντα και ανάμεσά τους 18 παγκόσμια πρωταθλήματα και 14 επαγγελματικά, αυτός που έριξε τον Μάικλ Τζόρνταν στην 2η θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο, ζει σήμερα σε ηλικία 42 ετών εγκλωβισμένος μέσα στους δαίμονές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ