aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤάεκβοντο: Η Κουττούκη κυνηγά και τρίτο χρυσό μετάλλιο

Τάεκβοντο: Η Κουττούκη κυνηγά και τρίτο χρυσό μετάλλιο

Δώδεκα αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο (ΕΟΤΚ) αναχώρησαν στη Ρωσία για να πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κάτω των 21 ετών (Κ-21) που αρχίζει στις 23 Ιουλίου και τελειώνει στις 26 του ίδιου μήνα.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα που η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει μετάλλια και με τους 12 πρωταθλητές / πρωταθλήτριες της.  Ήδη στο πολύ ενδιαφέρον αυτό πρωτάθλημα η Κύπρος κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια με την Κυριακή Κουττούκη (2014 και 2015) η οποία θα κυνηγήσει με απαιτήσεις και τρίτο χρυσό μετάλλιο.

Αρκετά ψηλό στόχο έχει και η Άννα Μαρία Αντωνίου στο πιο πάνω πρωτάθλημα, η οποία πρόσφατα έχει κερδίσει 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων και αργυρό μετάλλιο στο Διεθνές Τουρνουά Θεσσαλονίκης. Σημειώνουμε ότι στη Θεσσαλονίκη κέρδισε χρυσό μετάλλιο και η Σουζάννα Τομάζου που κι αυτή στοχεύει σε πολύ ψηλή διάκριση.

Για τις τρεις αυτές πρωταθλήτριες δηλώνουν αρκετά αισιόδοξοι και οι προσωπικοί τους προπονητές  Νίκος Νικολάου και Ανδρέας Πηλαβάκης αντιστοίχως. Αρκετά αισιόδοξοι για ψηλούς στόχους των αθλητών τους είναι και οι προπονητές Γιάννης Δημητρίου και Κυριάκος Στρατουράς που συνοδεύουν τους αθλητές τους στην Ρωσία.

Οι αθλητές / αθλήτριες του Ολυμπιακού αυτού αθλήματος που θα αγωνιστούν στην Ρωσία έχουν ως ακολούθως: Χρυσόστομος Α. Κουττούκης, Σταύρος Χρίστου, Γιώργος Κακούρης, Ραφαέλλος Στρατουράς, Γιώργος Στρατουράς, Γιώργος Χριστοφή, Ιωάννης Στρούθου,  Κυριακή Κουττούκη, Αντρεα Μαρία Αθηνοδώρου, Αννα Μαρία Αντωνίου, Σουζάννα Τομάζου, Αντρεα Πολυκάρπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυριακή Κουττούκη, η Άννα Μαρία Αντωνίου και η Αντρεα Πολυκάρπου βρίσκονται στους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ λόγω υψηλών διεθνών επιτυχιών.

*Στην φωτογραφία ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ETU και Πρόεδρος της ΕΟΤΚ Φοίβος Χρίστου απονέμει χρυσό μετάλλιο στην Κουττούκη στο Πανευρωπαϊκό U 21 του 2015.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ