aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤάεκβοντο: «Χάλκινος» στο Βουκουρέστι ο Χριστοδούλου!

Τάεκβοντο: «Χάλκινος» στο Βουκουρέστι ο Χριστοδούλου!

Με ένα μετάλλιο, δύο πέμπτες και δύο ένατες θέσεις επέστρεψε η εθνική ομάδα Τάεκβοντο Κύπρου από τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U15, που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 8 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2016.  Πρόκειται για αγώνες πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, στους οποίους πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες.

Τις επιτυχίες της εθνικής μας στο δύσκολο αλλά και αμφίρροπο αυτό πρωτάθλημα σημείωσαν: α) Φίλιπ Χριστοδούλου (χάλκινο μετάλλιο), κέρδισε με πάρα πολύ εντυπωσιακό τρόπο πρωταθλητές από Σερβία και Ισπανία και απέδειξε ότι είναι μεγάλο ταλέντο, β) Παναγιώτης Ιακώβου και Μαρία Πουρπουρίδου (5η θέση) γ) Μαρίκα Νικολάου και Κυριάκος Αντρονίκου (9η θέση).  Και οι νίκες των τεσσάρων αυτών αθλητών / αθλητριών ήταν εντυπωσιακές.

Όλοι οι αθλητές / αθλήτριες που κατάφεραν με τις νίκες τους να κερδίσουν θέση στην οκτάδα, όχι μόνο εντυπωσίασαν αλλά είχαν και τις δυνατότητες να κερδίσουν μετάλλιο.  Βέβαια αυτό το διαπίστωσε η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο αλλά και οι διάφορες δηλώσεις που έκαναν ξένοι προπονητές ως επίσης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο Κύπρου (ΕΟΤΚ) Ρίκκος Παττίχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες διεύθυνε με μεγάλη επιτυχία η Ευρωπαϊκή Ενωση Τάεκβοντο (ETU), η οποία σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι βράβευσε τους τέσσερις κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και το Κύπριο διεθνή διαιτητή Πανίκο Λοΐζου.

Στην ίδια τελετή η ETU βράβευσε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ETU Φοίβο Χρίστου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΟΤΚ. Στην τελετή παρευρέθηκαν όλες οι εθνικές Ομοσπονδίες Τάεκβοντο της ETU και δεκάδες αθλητικοί παράγοντες της Ευρώπης ως επίσης και αρκετοί επίσημοι, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φοίβο Χρίστου για την πολύχρονη και σωστή προσφορά του προς το Ολυμπιακό άθλημα τάεκβοντο τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ