aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤαεκβοντό (49κ. γυναικών): Χρυσό μετάλλιο για την Ταϊλανδέζα Γουονγκπατανακίτ

Ταεκβοντό (49κ. γυναικών): Χρυσό μετάλλιο για την Ταϊλανδέζα Γουονγκπατανακίτ

Η Ταϊλανδέζα Πανιπάκ Γουονγκπατανακίτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 49 κιλών του ταεκβοντό, καθώς επικράτησε μετά από έναν συναρπαστικό τελικό της Ισπανίδας (και μεγάλης έκπληξης της κατηγορίας) Αντριάνα Θερέθο με 11-10 στο «Makuhari Messe Hall A».

Οι γύροι: 2-4, 7-2, 2-4

Η 17χρονη Ισπανίδα, που απέκλεισε στα προημιτελικά την 34χρονη Κινέζα και κάτοχο δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, Γου Τζινγκιού, ξεκίνησε πολύ δυνατά στον πρώτο γύρο, παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Στο δεύτερο γύρο «μίλησε» η μεγαλύτερη εμπειρία της Ταϊλανδέζας, που ανέτρεψε το σκορ με επί μέρους 7-2, μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ούσα προηγούμενη με 9-6.

Η Θερέθο δεν τα παράτησε και με δύο χτυπήματα στο σώμα (από 2 πόντους) ανέκτησε το προβάδισμα, όμως στα 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, η Γουονγκπατανακίτ με ένα χτύπημα στο σώμα της αντιπάλου της, πήρε άλλους δύο βαθμούς και το χρυσό μετάλλιο με οριακή νίκη.

Τα δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Ισραηλινή Αμπισάγκ Σέμπεργκ που επικράτησε της Ρουντιγέ Γιλντιρίμ από την Τουρκία με 27-22 και η Σέρβα Τιάνα Μπογκντάνοβιτς που νίκησε τη Μιγιού Γιαμάντα από την Ιαπωνία με 20-6.

Η οκτάδα του τελικού:
1. Πανιπάκ Γουονγκπατανακίτ (Ταϊλάνδη) –ΧΡΥΣΟ –
2. Αντριάνα Θερέθο (Ισπανία) –ΑΣΗΜΕΝΙΟ–
3. Αμπισάγκ Σέμπεργκ (Ισραήλ) –ΧΑΛΚΙΝΟ—
3. Τιάνα Μπογκντάνοβιτς (Σερβία) –ΧΑΛΚΙΝΟ—
5. Μιγιού Γιαμάντα (Ιαπωνία)
5. Ρουντιγέ Γιλντιρίμ (Τουρκία)
7. Γου Τζινγκιού (Κίνα)
8. Τάι Κιμ Τουγέν Τρουόνγκ (Βιετνάμ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ