aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤα πλήρη αποτελέσματα των «Αυξεντείων»

Τα πλήρη αποτελέσματα των «Αυξεντείων»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (26/2) το μεγαλύτερο και σημαντικότερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup, τα 4ήμερα «Αυξέντεια» που βρήκαν νικητές τον Jaroslav Kulhvay στους άνδρες και την Githa Michiels στις γυναίκες.

Πέραν των δύο σούπερ σταρ, που καρπώθηκαν και πάρα πολλούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη – τα «Αυξέντεια» έχουν υψηλότατη αξιολόγηση από τη UCI –στους αγώνες μετείχαν πέραν των 150 ποδηλατών από 25 χώρες, κυρίως της Ευρώπης, αλλά επίσης από Νότιο Αμερική, Ισραήλ, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα.

Φυσικά έλαβαν μέρος και πολλοί ποδηλάτες από την Κύπρο, κυρίως κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα των «Αυξεντείων», όπου οι διαδρομή προσμετρούσε στο Κύπελλο Κύπρου. Το Cyprus Sunshine Cup θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου στην αρχαία Αμαθούντα, με έναν αγώνα που επίσης μετράει στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Άξια αναφοράς η 26η θέση του Αντρέα Μιλτιάδη μεταξύ των 62 ποδηλατών της Elite κατηγορίας.

Μετείχε και η Άντρη Χριστοφόρου η οποία εγκατέλειψε μετά τις δύο πρώτες ημέρες λόγω στομαχικών διαταραχών. Στον αγώνα έλαβε μέρος και η Εθνική ομάδα της Ελλάδας με τον Δημήτρη Αντωνιάδη να πλασάρεται 14ος. Συμμετείχαν κι άλλες Εθνικές ομάδες, όπως Καζακστάν, Ουκρανίας, Κορέας και Τσεχίας.

Ο αγώνας κάλυψε περίπου 180 αγωνιστικά χιλιόμετρα διερχόμενος από τα Λεύκαρα, τη Σκαρίνου, το Λυθροδρόντα και την Μάντρα του Καμπιού, στο δάσος Μαχαιρά. Τελείται εδώ και 21 χρόνια στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου και ολοκληρώνεται κάθε χρόνο ανήμερα του μνημόσυνου του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ