aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Τα παράπονα σου στον ΚΟΑ!»

«Τα παράπονα σου στον ΚΟΑ!»

Με επιστολή του, ο πρώην πρωταθλητής Κύπρου στον στίβο με συμμετοχές σε Ευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, Κυριάκος Ονησιφόρου, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόρριψη των παιδιών από το πρόγραμμα του ΑΓΟ κολύμβησης επειδή ήταν αρχάρια.

Αυτούσια η επιστολή του: «Είμαι ένας πατέρας δυο παιδιών 7 και 9 ετών, τα οποία φοιτούν στο δημοτικό σχολείο. Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τους δόθηκε ένα πρόγραμμα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το γνωστό σε όλους ΑΓΟ, Αθλητισμός Για Όλους, όπου μπορούν να ενταχθούν σε αυτό και να γυμνάζονται.

Αποφάσισα όπως εντάξω και τα δικά μου παιδιά στο πρόγραμμα κολύμβησης, σε κολυμβητήριο της Λευκωσίας, γιατί το νησί μας είναι γεμάτο παραλίες και τα παιδιά είναι καλό να είναι σε θέση να μεριμνούν για την ασφάλειά τους στο νερό, μαθαίνοντας κολύμπι.

Στο κολυμβητήριο υπήρχαν δυο γυμνάστριες οι οποίες εργοδοτούνται από τον ΚΟΑ για το πρόγραμμα της κολύμβησης. Έτσι αποτάθηκα στην μια εκ των δυο για να εγγράψω τα παιδιά μου. Με ρώτησε αν τα παιδιά είναι αρχάρια στο κολύμπι, απάντησα θετικά και η δική της απάντηση ήταν ότι δεν εγγράφουν παιδιά αρχάριου επιπέδου!

Τότε διαμαρτυρήθηκα καθώς οι κανονισμοί του ΚΟΑ δεν προνοούν κάτι τέτοιο. Η δικαιολογία της εν λόγω κυρίας ήταν ότι τα αρχάρια παιδιά δεν ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να επιθυμούν να φύγουν και να κινδυνεύει η δουλειά της ίδιας.

Της ανέφερα ότι είναι στο χέρι τους να τα μάθουν για να μην νιώθουν άβολα και μου ανταπέδωσε με ένα ξερό “τα παράπονά σου στον ΚΟΑ” και “πήγαινε όπου θέλεις”. Στο κολυμβητήριο υπήρχε άλλη μια μάνα με το παιδί της η οποία είχε το ίδιο παράπονο.

Αναγκαστικά μάζεψα τα γεμάτα δάκρυα παιδιά μου και αποχώρησα. Φανταστείτε με πόσο κακή ψυχολογία φορτώθηκαν τα παιδιά, που είδαν τους συμμαθητές τους να “δικαιούνται” να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενώ αυτά όχι.

Όταν πήρα τηλέφωνο στον ΚΟΑ για να διαμαρτυρηθώ ήταν ενήμεροι για το συμβάν και τα χαρακτηριστικά τους λόγια ήταν “μα εκάμετε καφκάν;”. Αντί να μεριμνούν για τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο πρόγραμμα αναλώνονται στο πώς εξελίχθηκε το περιστατικό.

Στη συνέχεια απευθύνθηκα στο υψηλότερο στέλεχος του οργανισμού, για να διευθετήσω το ζήτημα που προέκυψε (απόρριψη των παιδιών μου από το πρόγραμμα), χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Μάλιστα, στα αφτιά τους η φωνή για ίση αντιμετώπιση εκλαμβάνεται ως απειλή γι’ αυτό και έλαβα διάφορες επιπλήξεις.

Δηλαδή το “Αθλητισμός Για Όλους” πάει περίπατο, ενώ ο οργανισμός αναιρεί τα λόγια του ίδιου του προέδρου του: “Ο αθλητισμός αφορά όλους. Η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορούν όλοι να αθλούνται”. Υπήρξα πρωταθλητής με μεγάλες διακρίσεις και συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με ουκ ολίγη αναγνώριση από τους προκάτοχους σας.

Παρόλα αυτά δεν ζητώ να με λάβετε υπόψη για τα πιο πάνω, αλλά για το δικαίωμα κάθε παιδιού για συμμετοχή στα προγράμματα. Αύριο μπορεί να είναι τα παιδιά του γείτονα ή τα δικά σας αδελφότεχνα. Θα αρνηθείτε; Μη μας διώχνετε! Κυριάκος Ονησιφόρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ