Τα κυπριακά «τρομερά μωρά» του σκιτ έκαναν το… θαύμα τους!

Ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντίνου πέρασε στον τελικό και εξασφάλισε την «κάρτα» για το Τόκυο...

Ο διεθνής σκοπευτής μας Δημήτρης Κωνσταντίνου, μετά από μια διήμερη κοπιαστική και εξαιρετική εμφάνιση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής στο Λονάτο, πέτυχε 123/125 και αγωνίστηκε σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για μια θέση στον τελικό, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την τρίτη ολυμπιακή πρόκριση για την Κύπρο (προηγήθηκαν οι «κάρτες» της Άντρης Ελευθερίου στο σκιτ γυναικών και του Ανδρέα Μακρή στο τραπ).

Αυτή είναι η πρώτη για το σκιτ ανδρών. «Κάρτα» εξασφάλισε και ο Ελλαδίτης πρωταθλητής Νίκος Μαυρομμάτης, ο οποίος πέρασε κατ’ ευθείαν στον τελικό με 124/125. Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ είχαν ήδη «κλείσει» θέση για το Τόκιο σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Ρεκόρ στο σκιτ εφήβων

Στο σκιτ εφήβων, τα «τρομερά μωρά» του σκιτ ανταποκρίθηκαν στην παράδοση που θέλει τους νεαρούς διεθνείς μας να διακρίνονται στις πανευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις… Οι Σωτήρης Ανδρέου (121/125), Πέτρος Εγγλεζούδης (121/125) και Κλεάνθης Βαρναβίδης (118/125), με συνολικό αποτέλεσμα 360/375, ισοφάρισαν το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ομαδικό ρεκόρ και πέρασαν επικεφαλής στην ομαδική κατάταξη των Πανευρωπαϊκών Αγώνων. Σήμερα θα τεθούν αντιμέτωποι με την όγδοη ομάδα στην κατάταξη (Σουηδία), με στόχο να περάσουν στους ημιτελικούς, για να αποκτήσουν δικαίωμα να αγωνιστούν για τα μετάλλια.

Στους αυριανούς προημιτελικούς των ομάδων, με αντίπαλο επίσης την Εθνική Σουηδίας, θα αγωνιστούν και οι άνδρες σκοπευτές μας που στελέχωσαν την εθνική μας ομάδα, Δημήτρης Κωνσταντίνου (123/125), Γιώργος Καζάκος (120/125) και Γιώργος Αχιλλέως (119/125) οι οποίοι με 362/375 τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Την ίδια ακριβώς θέση εξασφάλισαν και οι αθλήτριές μας στο σκιτ γυναικών, οι οποίες σήμερα θα αντιμετωπίσουν την Εθνική Ρωσίας.

Δυο έφηβοι στον τελικό

Οι νεαροί διεθνείς μας Σωτήρης Ανδρέου και Πέτρος Εγγλεζούδης, με το 121/125 που πέτυχαν, πέρασαν στον τελικό για να διεκδικήσουν μια θέση (γιατί όχι και δύο) στα μετάλλια και στο βάθρο. Ο τελικός των εφήβων θα ακολουθήσει τον τελικό των ανδρών, στον οποίο θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, με τον ίδιο στόχο, του μεταλλίου και του βάθρου. Ο τελικός των ανδρών πρόκειται να αρχίσει στις 19.00 ώρα Κύπρου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ανδρέας Λαζανίτης.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗΓραφείο Τύπου ΣΚΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ