aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ: Στους ΑΜΚΕ με πλήρη συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ: Στους ΑΜΚΕ με πλήρη συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην πρώτη τακτική συνεδρία μετά την Εκλογική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Σώματος, καθώς και τους στόχους που έχει η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κατά την συνεδρία, εγκρίθηκαν οι αριθμητικές συμμετοχές για τις διοργανώσεις του 2017, στις οποίες θα συμμετάσχει η ΚΟΕ. Σε ότι αφορά τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Σαν Μαρίνο, θα υπάρξει πλήρης συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Κριτήριο για την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν την ομάδα, θα είναι η δυνατότητα τους να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα τους.

Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων στο Γκιόρ της Ουγγαρίας με 15μελή περίπου αποστολή αθλητών, καθώς και 11μελής αποστολή αθλητών, όσους δηλαδή δικαιούται η Κύπρος, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες. Η ΚΟΕ θα συμμετάσχει επίσης στο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ στο Ερζορούμ της Τουρκίας, με δύο Χιονοδρόμους και ένα αθλητή στις Παγοδρομίες.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις του αμέσως προσεχούς διαστήματος έγινε ενημέρωση για την 28η Σύνοδο της ΕΟΑΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας Αίγλης Παντελάκη, και τα εγκαίνια της αίθουσας «Στέλιου Κυριακίδη» που θα γίνουν την ίδια μέρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις τιμητικές εκδηλώσεις που προγραματίζονται για να τιμηθούν ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης, και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου κατά την τελευταία οκταετία Λένια Αντωνιάδου. Αποφασίστηκε επίσης, η απονομή ειδικού αναμνηστικού σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σύμφωνα με απόφαση της ΔΟΕ.

Στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας του οργανισμού, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπών Διεθνών Συμμετοχών, Προσωπικού, Προσφορών, Προβολής-Μάρκετινγκ καθώς και η συγκρότηση της Επιτροπής Fair Play που θα συμμετέχει στην από κοινού με τον ΚΟΑ αντίστοιχη Επιτροπή, κατατέθηκαν εισηγήσεις για τη στελέχωση των διαφόρων υποεπιτροπών του Εκτελεστικού Συμβουλίου, και αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού λειτουργίας του προσωπικού.

Ορίστηκαν επίσης ως Σύνδεσμος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τα θέματα λειτουργίας του Ολυμπιακού Μεγάρου το Μέλος του Ε.Σ. Μιχάλης Κρασιάς, με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες το Μέλος του Ε.Σ. Σώτος Τρικωμίτης, και με το Γραφείο Τύπου το Μέλος του Ε.Σ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ