aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου σε τακτική συνεδρία όπου έγινε ενημέρωση και λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες που αφορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συγχαίρει τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία Laser στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Μελβούρνη.

Στον αγώνα αυτό ο 27χρονος ιστιοπλόος νίκησε μεταξύ άλλων, τον πρώτο και τον δεύτερο Ολυμπιονίκη του Ρίο, κατέκτησε για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα στον τελικό των διοργανώσεων αυτών, και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Καθορίστηκαν τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία και διαμόρφωση των κανονισμών λειτουργίας  όλων των Επιτροπών που θα λειτουργήσουν. Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν προς έγκριση στην αμέσως επόμενη Τακτική Συνεδρία του Σώματος.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις βασικές αρχές πολιτικής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μέχρι το 2020 που θα κινηθούν σε τρεις άξονες που αφορούν, α. στην εντατικοποίηση των προσπαθειών εμπέδωσης της Ολυμπιακής Ιδεολογίας σε όλες τις παραμέτρους του Αθλητισμού, β. στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για καταπολέμηση του ντόπινγκ και γ. στην προτροπή της ΔΟΕ για προώθηση των γυναικών και της ισότητας σε όλες τις μορφές Αθλητισμού.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες υπήρξε ενημέρωση για την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής ότι από τούδε και στο εξής, θα υπάρχει  αριθμιτική οροφή σε ότι αφορά τις συμμετοχές αθλητών για κάθε χώρα (πλην των ομαδικών αθλημάτων), και ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, η Κύπρος θα δικαιούται τη συμμετοχή στους Αγώνες με αποστολή μέχρι 40 αθλητών.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ενέκρινε την εισήγηση της Μικτής Επιτροπής ΚΟΑ-ΚΟΕ  για τον Πρεσβευτή Fair Play για το 2017 το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα. Αποφασίστηκε παράλληλα όπως η εκδήλωση βράβευσης των Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων 2016 πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Στην εκδήλωση βραβεύονται οι κορυφαίοι Έφηβοι και Νεάνιδες κάθε αθλήματος και από αυτούς αναδεικνύονται οι κορυφαίοι σε Ατομικά και Ομαδικά Αθλήματα.

Απονέμονται επίσης τα βραβεία «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον καλύτερο Έφηβο αθλητή-μαθητή, «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον καλύτερο αθλητή Στίβου, και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» στην καλύτερη αθλήτρια Στίβου. Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο Άνδρα αθλητή και την καλύτερη Γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς που ολοκληρώνεται.

Αποφασίστηκε επίσης ότι η ειδική εκδήλωση για να τιμηθεί ο πρώην Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης θα πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Η γιορτή «κοπής της βασιλόπιτας» της ΚΟΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ για συμπερίληψη στο πενταμελές Συμβούλιο που διοικεί την Επιτροπή, του Μάριου Αθανασιάδη. Ο Ποδηλάτης αθλητής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα αντικαταστήσει τον Απόστολο Παρέλλη που έχει υποβάλει την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους.

Ενέκρινε επίσης τη συμμετοχή δύο μαθητών και ενός καθηγητή του Παγκυπρίου Γυμνασίου στο Διεθνές Συνέδριο «Pierre de Coubertin» που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία τον Αύγουστο του 2017. Στο διεθνές πρόγραμμα «Pierre de Coubertin» συμμετέχει το Παγκύπριο Γυμνάσιο κατά την τελευταία πενταετία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ