aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου σε τακτική συνεδρία κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ΚΟΕ τον τελευταίο μήνα, και στη συνέχεια λήφθηκαν αποφάσεις για τη μελλοντική δράση του οργανισμού.

Αποφασίστηκε όπως η Γενική Συνέλευση που θα είναι παράλληλα εκλογική πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Η τελευταία τακτική συνεδρία του παρόντος Εκτελεστικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συζήτησε τον προϋπολογισμό για το 2017 που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Γενική Συνέλευση, και ενημερώθηκε για τις μηνιαίες δαπάνες. Εξετάστηκαν επίσης αιτήματα Ομοσπονδιών για αναγνώριση από την ΚΟΕ.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κατά το 2017. Το πρόγραμμα ως συνηθίζεται μετά από Ολυμπιακή χρονιά όπως ήταν η φετινή, είναι αρκετά βεβαρημένο και περιλαμβάνει πέντε διοργανώσεις που είναι το 13ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Ερζορούμ (11-18/2), οι 17οι ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο (29/5 -3/6), οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα (30/6 – 9/7), οι 6οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες (18-23/7) και το 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Γκιόρ (23-27/7).

Εκφράστηκε η πρόθεση όπως η ΚΟΕ εκπροσωπηθεί με πλήρεις ομάδες στους αγώνες αυτούς και μέσω των συνθέσεων των ομάδων να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλες τις διοργανώσεις. Το Συμβούλιο ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο των εργασιών για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων και τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ισπανία.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη συμμετοχή του Ταμία Δαμιανού Χατζηδαμιανού στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF), στο Έντμοντον του Καναδά από 5-7 Οκτωβρίου, και του Γενικού Γραμματέα Χαράλαμπου Λόττα στην 45η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο Μινσκ από 21-22 Οκτωβρίου, και στην 21η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) στην Ντόχα από 15-16 Νοεμβρίου.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συζήτησε πρόταση από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), για τη διοργάνωση στην Κύπρο το 2019 των Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας, και υπήρξε κατ’ αρχήν πρόθεση για αρνητική απάντηση, λόγω κυρίως του μεγάλου κόστους της διοργάνωσης αλλά και των υφιστάμενων οργανωτικών δυνατοτήτων.

Αποφάσεις Εκτελεστικού Συμβουλίου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για την πραγματοποίηση στις 5 Νοεμβρίου, Αθλητικής Ημερίδας για παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο. Η ημερίδα θα συνδιοργανωθεί με την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και σε αυτήν θα προσκληθούν μέχρι 100 παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο, στο Ολυμπιακό Μέγαρο και σε αθλητικούς χώρους.

Εγκρίθηκε επίσης το πρόγραμμα της 28ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η Σύνοδος θα έχει θέμα «Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική υγεία», και θα έχει ως κύριους ομιλητές τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των Η.Π.Α. και τον Καθηγητή Ιωάννη Μουζά του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, αποφάσισε επίσης όπως προτείνει για το βραβείο «Order of Merit» της Κοινοπολιτείας, το οποίο απονέμεται σε πρώην αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και στη συνέχεια διέπρεψαν ως αθλητικοί παράγοντες τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Λόρδο.

Ο κ. Λόρδος που πέραν της συμμετοχής του ως αθλητής στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες, σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, και είναι Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής.

Στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης για την αναβάθμιση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ, εγκρίθηκε η εισήγηση για έκδοση μηνιαίου εντύπου ενημερωτικού δελτίου, όπως επίσης και η έκδοση στην Αγγλική του τριμηνιαίου εντύπου «Ολυμπιακοί Ρυθμοί». Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση μέρους του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της ΚΟΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ