aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Τετάρτη 20 Ιουλίου σε τακτική συνεδρία στην οποία λήφθηκαν αποφάσεις που αφορούν στις προσεχείς υποχρεώσεις της ΚΟΕ με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και την ενημέρωση των Μελών για τις επαφές του νέου Πρόεδρου Ντίνου Μιχαηλίδη.

Το Συμβούλιο αποφάσισε όπως τιμήσει σε ειδική Ημερίδα και σε συνεννόηση με τον ίδιο, τον τέως Πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Ιωαννίδη, για την συνολική του προσφορά. Ο κ. Ιωαννίδης θα τιμηθεί με την ανώτατη βαθμίδα ηθικών αμοιβών για τις εξέχουσες υπηρεσίες ως παράγοντας του αθλητισμού, όπως επίσης και με τιμητικό μετάλλιο, όπως προνοούν οι κανόνες Απονομής Ηθικών Αμοιβών στα Μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος και του Αθλητισμού, του «τάγματος» Αριστείας Αξίας και Τιμής που ίδρυσε η ΚΟΕ το 2009.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, ενημέρωσε τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, τόσο με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, όσο και με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τους οποίους συζητήθηκαν τα θέματα που ενδιαφέρουν την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

Το Συμβούλιο επικύρωσε την οριστική αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016». Λήφθηκε επίσης απόφαση, για την καταβολή στις Αθλητικές Ομοσπονδίες των υπολοίπων ποσών που εκκρεμούσαν από τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που διοργανώθηκαν στην Κύπρο το 2009, και δόθηκε στα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναλυτική κατάσταση των εξόδων της ΚΟΕ για τον μήνα Ιούλιο.

Για τη βελτίωση λειτουργίας του οργανισμού, αποφασίστηκε η σύσταση Ad Hoc Επιτροπών της ΚΟΕ, οι οποίες θα επιλαμβάνονται εξειδικευμένων θεμάτων, και ανά περίσταση θα ενισχύονται από έμπειρα στελέχη των Ομοσπονδιών Μελών της ΚΟΕ.

Εγκρίθηκε η πρόσληψη συνεργάτη στον τομέα της επικοινωνίας ο οποίος θα υπάγεται στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ. αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εθελοντών την οποία θα αποτελούν στελέχη με πολύχρονη γνώση των αθλητικών θεμάτων της Κύπρου καθώς και νέα στελέχη με στόχο να βοηθήσουν επικουρικά στο έργο της ΚΟΕ.

Σε ότι αφορά στην 28η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμικής Ακαδημίας Κύπρου, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και θα έχει ως θέμα «Η συμβολή του αθλητισμού στη Δημόσια Υγεία».  Η επόμενη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου ορίστηκε για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ