aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Τρίτη 23 Μαΐου σε τακτική συνεδρία. Κατά τη συνεδρία μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην συμμετοχή στους 17ους ΑΜΚΕ που θα γίνουν στο Σαν Μαρίνο, όπως επίσης οι αριθμιτικές συμμετοχές στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων (Μπαχάμες) και στο 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (Ουγγαρία).

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για το πρόγραμμα υποτροφιών αθλητών του Olympic Solidarity της περιόδου 2017-2020 και αποφάσισε τη σύσταση Ad hoc επιτροπής, η οποία θα μελετήσει τις αιτήσεις των Ομοσπονδιών για να αποφασιστεί ποιοι αθλητές θα προταθούν για το πρόγραμμα, όπως και για νέα προγράμματα του Olympic Solidarity, από τα οποία θα εξεταστεί πως η ΚΟΕ θα επωφεληθεί στο μεγαλύτερο βαθμό. Καθορίστηκαν επίσης οι όροι εντολής της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΚΟΕ.

Ενέκρινε την εισήγηση της Εφορείας της ΕΟΑΚ για τη διεξαγωγή της 29ης Συνόδου  της Ακαδημίας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Βασικό θέμα της Συνόδου θα είναι «Γιατί ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα». Ενέκρινε επίσης όπως στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου τιμηθεί ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κυριάκος Νεοκλέους για την προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό και ειδικότερα στη μαθητιώσα νεολαία της Κύπρου.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχθεί εισήγηση της Επιτροπής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Μεσογειακών Αγώνων της ΔΕΜΑ, για την διοργάνωση σεμιναρίου που θα αφορά το μέλλον της διοργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Παρόμοια εισήγηση που έγινε αποδεκτή έκανε και η Διεθνής Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων που αφορά τις χώρες της Ευρώπης που ανήκουν σε αυτήν, και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, παρέπεμψε το θέμα εισήγησης για την εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας του σώματος, όπως επίσης και την τελική έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων του 2016 για την επόμενη συνεδρία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ