aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυναρπαστικό φινάλε στο Gran Fondo Apollo – Aphrodite με νικητή τον Β. Zabelinskiy

Συναρπαστικό φινάλε στο Gran Fondo Apollo – Aphrodite με νικητή τον Β. Zabelinskiy

Το back2back στο Gran Fondo Apollo – Aphrodite και την Τρίτη συνεχή νίκη σε αγώνα Gran Fondo πανηγύρισε την Κυριακή (02/10) ο 17χρονος ποδηλάτης Bogdan Zabelinskiy. Ο αγώνας μήκους  89χλμ ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στο τελευταίο σπριντ όπου πέρα από τον Zabelinskiy έτρεξαν οι Χριστόδουλος Άχας, Aidar Zakarin, Κωνσταντίνος Παυλίδης και Kirill Kolenchits με τους Άχα και Zakarin να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Zabelinskiy τερμάτισε σε 2:08:24.

O ταλαντούχος αθλητής του Αγίου Μνάσωνα, γιος κατόχου τριών  Ολυμπιακών μεταλλίων Olga Zabelinskaya, είχε κερδίσει τόσο την περσινή διοργάνωση και την άλλη, τη μεγαλύτερη διοργάνωση Gran Fondo της Κύπρου, το Skoda Cyprus Gran Fondo που έγινε τον Απρίλιο. Σε εκείνο τον αγώνα ο Zakarin ήταν δεύτερος.

Στο Gran Fondo Apollo – Aphrodite έλαβε μέρος και ο Ρώσος επαγγελματίας ποδηλάτης Ilnur Zakarin που δεν διαγωνίζεται πλέον σε μεγάλες διοργανώσεις λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών. Ο Ilnur δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση για να ακολουθήσει το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στις Γυναίκες όπου επικράτησε η Κωνσταντίνα Γεωργίου αφήνοντας πίσω της τις Δήμητρα και Ελένη Κουκουμά, στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Συνολικά έλαβαν μέρος 77 αθλητές και αθλήτριες από την Κύπρο και το εξωτερικό αφού ο αγώνας μετρούσε στο Gran Fondo World Tour.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Activate Cyprus με το Δήμο Λεμεσού με την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Τμήματος Αρχαιοτήτων  και του Cyclo Shop.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ