aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυναρπαστικές μάχες στο Cyprus Sunshine Cup

Συναρπαστικές μάχες στο Cyprus Sunshine Cup

Στη μεγαλύτερη διαδρομή του Cyprus Sunshine Cup o Timofei Ivanov με χρόνο 2:28.34 στους άντρες και η Annika Langvad (2:57:28) στις γυναίκες ήταν αυτοί που πήραν την πρωτιά. Οι αθλητές διένυσαν 61χλμ με συνολική ανάβαση 1.916 μέτρα διασχίζοντας την Μάντρα του Καμπιού, τον Άγιο Ονούφριο, το Μαχαιρά, τον Προφήτη Ηλία, τα Πέντε Μονοπάτια και καταλήγοντας πάλι στο Λυθροδόντα. Η Langvad πέρασε στη γενική την Anna Van Der Breggen και προηγείται με μόλις 2.5 δευτερόλεπτα διαφορά. Tην κίτρινη φανέλα στους άνδρες διατήρησε ο Skarnitzl. Εννιά δευτερόλεπτα από το βάθρο απέχει ο Μιλτιάδης.

Μεγάλος άτυχος ο Ανδρέας Μιλτιάδης. Σε άλλη μια επική εμφάνιση, μετά το βάθρο της Παρασκευής (22/2), όχι μόνο ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων αλλά βρέθηκε να παλεύει για την πρωτιά με τον Αμερικανό Grotts. Μπήκε δεύτερος στον ελαιώνα του τερματισμού, αλλά λίγα μέτρα πριν τη γραμμή έπεσε σε λακκούβα γεμάτη νερό, με αποτέλεσμα να έχει πτώση και να τερματίσει ένατος. Πάντως ο Κύπριος ποδηλάτης πρόσθεσε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Mountain Bike του κόσμου, στον οποίο συμμετέχουν αθλητές από 31 διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

Πίσω από τον Ivanov τερμάτισε ο Τσέχος Jan Skarnitzl και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ελβετός Stirnemann. H Anna Van Den Breggen ήταν δεύτερη στις γυναίκες, με την Lisa Pasteiner τρίτη. Langvad και Van Den Breggen έκαναν ομαδικό αγώνα προετοιμαζόμενες ενόψει της συμμετοχής τους ως δίδυμο στο Cape Epic. Η Δανέζα είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χρειαστεί να το αλλάξει. Δείχνοντας τη μεγάλη της κλάση έπιασε ξανά τις πρωτοπόρες και κέρδισε την ημέρα.

Στη γενική κατάταξη η Langvad είναι 2.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Van Der Breggen. Στους άνδρες ο Skarnitzl κράτησε την κίτρινη φανέλα, 11 δεύτερα μπροστά από τον Wawak. Τέταρτος παραμένει ο Μιλτιάδης 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο Cink και 53 από τον πρωτοπόρο.

Το Σάββατο (23/2) οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες σε σύγκριση με τη δεύτερη ημέρα, αφού υπήρξε ελάχιστη βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι ποδηλάτες τερμάτισαν υπό ηλιοφάνεια, αν και σε βρεγμένο έδαφος.
Πέφτει η αυλαία στα «Αυξέντεια»

Η Κυριακή (24/2) περιλαμβάνει αγώνα Cross Country στη Μάντρα του Καμπιού. Σε μία διαδρομή 5.9 χιλιομέτρων και ανάβαση 219 μέτρα, οι αθλητές θα κάνουν το γύρο της διαδρομής πέντε φορές, σε έναν αγώνα ο οποίος θεωρείται πρόκληση για τους ποδηλάτες και θα καθορίσει τη γενική κατάταξη των «Αυξεντείων».

Με το τέλος της τέταρτης διαδρομής θα ακολουθήσουν οι απονομές στην Πλατεία Λυθροδόντα. Εκεί θα τιμηθούν οι νικητές της τελευταίας διαδρομής, αλλά και οι νικητές της γενικής κατάταξης του Cyprus Sunshine Cup. Κατά τη διάρκεια των απονομών, η Κοινότητα Λυθροδόντα θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα σε αθλητές και θεατές, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και barbecue party στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας για όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα και στη διοργάνωσή του.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Χορηγοί είναι η Skoda, η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic και η SIXT Rent Car. Στηρίζουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδρόντα και Αγίου Τύχωνα.

Για αποτελέσματα και συνεχή ενημέρωση όσον αφορά τον αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και την επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/cyprussunshinecup.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ