aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυμμετοχή σε εκπαιδευτικό καμπ της FISA και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό καμπ της FISA και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων

Η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της χώρας μας συμμετείχε σε ακόμα ένα εκπαιδευτικό καμπ που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA). Συγκεκριμένα οι αθλητές μας Πέτρος Σταύρου και Rares -Andrei Nechita με την συνοδεία της Ομοσπονδιακού Προπονήτριας Μαρίας Χατζηηλία συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό καμπ που άρχισε την Δευτέρα 30 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου στη πόλη Racice της Τσεχίας.

Το καμπ διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας με την στήριξη του Olympic solidarity. Περιλάμβανε ομαδικές προπονήσεις στο νερό και διαφορά εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες έξω από το νερό. Πέρα της Κύπρου στο καμπ έλαβα μέρος αθλητές από: Σερβία, Περού, Ουρουγουάη, Κιριμπάτι, Βερμούδες, Μπαχάμες, η Μολδαβία, Κόστα Ρίκα, Φιλιππίνες, Κένυα, Χιλή, Βανουάτου, Τυνησία και Ζιμπάμπουε.

Οι δύο αθλητές μας θα παραμείνουν στην Τσεχία και θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων το οποίο αρχίζει αύριο 8 Αυγούστου στην ίδια πόλη. Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στο διπλό σκιφ στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 28 χώρες.

Περισσότεροι από 750 αθλητές ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2018 (2018 World Rowing Junior Championships ) στο Racice της Τσεχίας. Κωπηλάτες από 57 χώρες θα αγωνιστούν από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2018 στο χώρο που φιλοξένησε το περασμένο χρόνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Η Πόλη Racice βρίσκεται βόρεια της Πρωτεύουσας Πράγας σε απόσταση περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο.

Στο μονό σκιφ θα λάβουν μέρος κωπηλάτες από 38 χώρες που κατανέμονται στις ηπείρους Ασία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη και Ωκεανία και μεταξύ αυτών του περσινού πρωταθλητή Clark Dean από τις ΗΠΑ καθώς επίσης και τους ασημένιου Moritz Wolff από τη Γερμανία.

Στις γυναίκες λαμβάνουν μέρος αθλήτριες από 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένου της νικήτριας του 2017 Ester Briz Zamorano από την Ισπανία. Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τις πολυπληθέστερες ομάδες, με συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα δηλ. 14 πληρώματα – ένα για κάθε κατηγορία σκάφους. Ακολουθεί η Ιταλία με 13 πληρώματα.

Για να μπορούν οι κωπηλάτες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Κωπηλασίας, πρέπει να είναι 18 ετών και κάτω. Ένας αθλητής μπορεί να αγωνιστεί στην κατηγορία Νέων (Junior) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνει την ηλικία των 18 ετών. Μετά από αυτήν την ηλικία ο κωπηλάτης μεταβαίνει στην κατηγορία κάτω των 23 ετών ( Under 23).

Οι λάτρεις της κωπηλασίας μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά του αγώνες από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κωπηλασίας www.worldrowing.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ