aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυγκλονιστική εμφάνιση και πρόκριση με ανατροπή για την Εθνική Ανδρών

Συγκλονιστική εμφάνιση και πρόκριση με ανατροπή για την Εθνική Ανδρών

Μίλησε η κυπριακή καρδιά. Οι διεθνείς μας παίζοντας εξαιρετικό χάντμπολ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κατάφεραν να κερδίσουν και τη Γεωργία με 25-24 και παράλληλα να πανηγυρίσουν σπουδαία πρόκριση στον επόμενο γύρο των Προκριματικών του Euro 2022 που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η Εθνική μας ομάδας ήθελε μόνο νίκη επί της Γεωργίας για να βρεθεί αυτή στην κορυφή του ομίλου και να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο πρόκρισης. Μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έλεγξε τον ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 14-12. Στο δεύτερο μέρος παρόλο που μπήκε το ίδιο καλά, η πίεση που άσκησε η Γεωργία έφερε προβλήματα στην Εθνική μας αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 22-19 στο 42ο λεπτό του αγώνα.

Και κάπου εκεί η δύναμη της κυπριακής καρδιάς μίλησε. Με αντεπίθεση διαρκείας, με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και ένα ψυχωμένο αρχηγό τον Τζούλιο Αργυρού που πέτυχε 9 γκολ στον αγώνα η Εθνική μας όχι μόνο ανέβασε στροφές αλλά 7 λεπτά πριν το τέλος έφερε τα κάτω πάνω παίρνοντας το προβάδισμα με 23-22.

Παρά το γεγονός ότι η Γεωργία ισοφάρισε το σκορ σε 23-23 οι διεθνείς μας κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων 25-23 στα τελευταία στάδια του αγώνα για να πανηγυρίσουν στο τέλος την σπουδαία νίκη πρόκριση με το τελικό 25-24.

Συγκλονιστική εμφάνιση απ’ όλους τους διεθνείς που κατέθεσαν ψυχή στο παρκέ και βοήθησαν να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία. Σπουδαία εμφάνιση από τον Τζούλιο Αργυρού που τελείωσε τον αγώνα με 9 γκολ, ενώ στα 4 σταμάτησε ο Δημήτρης Νικηφόρου. Πολύ σημαντικά ήταν και τα γκολ που πέτυχε ο Κώστα Ευάγγελος στο ξεκίνημα της μεγάλης ανατροπής καταγράφοντας και αυτός πολύ θετική παρουσία. Εξαιρετικός στο τέρμα και ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς καταγράφοντας μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εθνική Κύπρου: Τζούλιο Αργυρού 9, Λούκας Παρασκευά 3, Δημήτρης Νικηφόρου 4, Γιώργος Χριστοδούλου 1, Κώστα Ευάγγελος 3, Χρίστος Χρυσάνθου 2, Γιώργος Στυλιανού, Σωτήρης Μπρούτζος 1, Ανδρέας Φωτίου, Ξένιος Κυπριανού, Κυριάκος Σοφοκλέους, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Ιωάννου 3, Χριστόφορος Νούγκοβιτς, Ανδρέας Στυλιανού, Κυριάκος Γεωργίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ