aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτους τελικούς του Star Sailors League στις Μπαχάμες ο Παύλος Κοντίδης

Στους τελικούς του Star Sailors League στις Μπαχάμες ο Παύλος Κοντίδης

Ο Κύπριος Παγκόσμιος Πρωταθλητής αρχίζει την Τρίτη (04/12) την προσπάθεια του στη διοργάνωση, όπου μετέχει ανάμεσα σε θρύλους της ιστιοπλοΐας, για δεύτερη φορά στην καριέρα του

Ακόμα μία τεράστια διάκριση για τον Παύλο Κοντίδη. Μετά το δεύτερο σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άαρχους και την ανάδειξή του ως Rolex World Sailor of the Year, ο Κύπριος αθλητής θα αγωνιστεί στους τελικούς του Star Sailors League. Πρόκειται για μία διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ιστιοπλοΐας, του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Οι τελικοί διεξάγονται στο Νασσάου στις Μπαχάμες και ξεκινούν την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 25 ομάδες, 50 αθλητές εκ των οποίων οι 21 είναι Ολυμπιονίκες. Οι ιστιοπλόοι αγωνίζονται σε δυάδες και ο Κοντίδης θα έχει στο πλευρό του τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης Markus Koy από τη Γερμανία.

Το Star Sailors League είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος, η οποία διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια.

«Φανταστικό να αγωνίζομαι με τα ινδάλματά μου»

Ο Παύλος Κοντίδης θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ανάμεσα σε ονόματα – θρύλους της ιστιοπλοΐας, όπως και με αρκετούς από τους ανταγωνιστές του των τελευταίων ετών. Ο 28χρονος ιστιοπλόος σε δηλώσεις του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που θα βρίσκεται και στους φετινούς τελικούς:

«Είναι φανταστικό που θα αγωνιστώ με μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Ορισμένοι από αυτούς τους αθλητές ήταν τα ινδάλματά μου, αυτοί που όταν ήμουν μικρός με ενέπνεαν, δίνοντας μου το κίνητρο για να ονειρευτώ, να θέσω συγκεκριμένους στόχους και να δουλέψω πολύ σκληρά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο».

Όσον αφορά το γεγονός ότι θα διαξιφιστεί με τεράστια ονόματα όπως οι Robert Scheidt και Iain Percy, ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ανέφερε: «Αγωνιζόμαστε όλοι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αν και εμείς δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι όσο είναι οι βετεράνοι αντίπαλοι μας με τον συγκεκριμένοι θεσμό, θα παλέψουμε πολύ για τη νίκη».

Ο Κοντίδης στάθηκε στην περσινή νίκη του Paul Goodison, ο οποίος δεν συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους βετεράνους stars αναφέροντας πως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους νέους αθλητές του Star Sailors League, αφού κατάφερε να αφήσει πίσω του μεγάλους αστέρες του αθλήματος. Εξήγησε μάλιστα τα αρνητικά και τα θετικά των αθλητών που αγωνίζονται στην κατηγορία Laser: «Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους αθλητές Laser το γεγονός ότι είναι συνηθισμένοι να εκκινούν ξανά μετά από ένα μικρό λάθος, σε δυνατό άνεμο, ενώ το πλεονέκτημα για τους βετεράνους είναι η εμπειρία τους που μπορεί να τους βοηθήσει μετά από ενδεχόμενα λάθη, όταν ο άνεμος θα είναι πιο ελαφρύς».

Οι τελικοί του Star Sailors League στις Μπαχάμες αρχίζουν την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου και οι φίλοι του αθλήματος και του Παύλου Κοντίδη μπορούν να ενημερώνονται για τους αγώνες από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.starsailors.com αλλά και από το λογαριασμό του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Facebook www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ