aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτους «8» της Ευρώπης ο Αργυρού, Κυπελλούχος Ελλάδος η Παπά!

Στους «8» της Ευρώπης ο Αργυρού, Κυπελλούχος Ελλάδος η Παπά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Οι εκπρόσωποι μας εκτός Κύπρου στο άθλημα της χειροσφαίρισης κάνουν περήφανη την χώρα μας. Οι επιτυχίες του διαδέχονται η μια την άλλη και αποδεικνύουν περίτρανα πως μέσα από την σκληρή δουλειά, τι θυσίες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Τζούλιο Αργυρού πήρε μεταγραφή τον χειμώνα στην ΑΕΚ Αθηνών από τον Διομήδη Άργους και φρόντισε ήδη να πανηγυρίσει σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντς Καπ αποκλείοντας την Τουρκική Γκεζτέπε.

Έχασε στη Νέα Σμύρνη με 29-25, ανέτρεψε όμως το σκορ στην Αθήνα κερδίζοντας με 32-23 με τον Αργυρού να πετυχαίνει 8 γκολ και να ανακηρύσσεται κορυφαίος του αγώνα οδηγώντας την ομάδα του στους 8 του θεσμού.

Ο νέος αντίπαλος της Ένωσης μετά τη μεγάλη της επιτυχία να αποκλείσει την τουρκική Γκέζτεπε η Μπέρχεμ από το Λουξεμβούργο.

Κυπελλούχος ξανά η Μάγδα…

Μια ακόμα τεράστια επιτυχία πρόσθεσε στις προσωπικές τις διακρίσεις η δικής μας Μάγδα Παπά. Η κορυφαία αθλήτρια στην περσινή χρονιά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Γυναικών, κατέκτησε το κύπελλο με την ομάδα της ΟΦΝ Ιωνίας με την Κύπρια χειροσφαιρίστρια μας να έχει καταλυτική συνεισφορά στον αγώνα.

Κέρδισε σε τελικό θρίλερ τον ΠΑΟΚ με 21-20, με την ίδια να τελειώνει τον αγώνα με 7 τέρματα οδηγώντας την ομάδα της στην 5η κατάκτηση κυπέλλου. Η Μάγδα Παπά που πήρε πρόσφατα το πτυχίο της από την Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ) θεωρείται η κορυφαία χειροσφαιρίστρια του νησιού μας με τα επιτεύγματα της να έχουν γίνει πολλές φορές σημείο αναφοράς στην Ελλάδα.

Ο Νούγκοβιτς στην Σλοβακία…

Πέραν από τους δύο έχουμε και άλλους εκπροσώπους εκτός Κύπρου, όπως ο Χριστόφορος Νούγκουβιτς που αγωνίζεται στην HKM ŠAĽA mužský hádzanársky klub η οποία με τον Κύπριο διεθνή τερματοφύλακα μας τα πάει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική διάρκεια του μαραθωνίου κερδίζοντας την περσινή πρωταθλήτρια Tatran Prešov για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία της.

Πλέον το πρωτάθλημα μπαίνει στην Β’ φάση, η ομάδα του Κύπριου διεθνή τερματοφύλακα μας χρειάζεται να τερματίσει στις πρώτες 4 θέσεις για να μπορέσει στην επόμενη φάση κια τελευταία να ελπίζει στον τίτλο. Ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς που άφησε την Γαλλία και μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην Σλοβακία είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της ομάδας του αφού με τις αποκρούσεις του, την οδηγεί στην στα ψηλά του Σλοβάκικου πρωταθλήματος.

Εξαιρετικά καλά τα πάνε και οι Χρίστος Αργυρού και Δημήτρης Νικηφόρου στον Διομήδη Άργους με τους δύο διεθνείς χειροσφαιριστές μας να είναι από τις βασικές μονάδες των «Λύκων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ