aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο στάδιο προθέρμανσης οι δισκοβόλοι μας

Στο στάδιο προθέρμανσης οι δισκοβόλοι μας

Σε περίοδο προθέρμανσης, ενόψει της βασικής προετοιμασίας, που θα αρχίσει αρχές Οκτωβρίου, βρίσκονται οι αθλητές μας των ρίψεων. Το γκρουπ του Κωνσταντίνου Σταθελάκου γυμνάζεται αυτές τις ημέρες στο εθνικό στάδιο στίβου στο ΓΣΠ, εκεί όπου τους συναντήσαμε το πρωί της Τετάρτης (16/9/20). Κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται σε ενάρξεις προπονήσεων, αναμένονται πολύ σύντομα να ξεπεραστούν, αφού υπάρχει η καλή θέληση από όλες τις πλευρές ούτως ώστε οι αθλητές του στίβου να συνεχίσουν απερίσπαστα την προετοιμασία τους.

Το ερωτηματικό, ωστόσο, που παραμένει, είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία επηρεάζει σαφέστατα και τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά και την εκτός συνόρων -πολύ σημαντική- προετοιμασία. Οι αθλητές θα μπουν και πάλι στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα της προετοιμασίας, χωρίς να γνωρίζουν τι αγώνες θα διεξαχθούν στο 2021, σε ποιους θα υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή και να μην ξεχνάμε ότι το 2021 είναι πλέον Ολυμπιακή χρονιά, αφού οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020» δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού με ή χωρίς κορονοϊό.

«Σιγά – σιγά μπαίνουμε σε ένα από τα πιο βασικά στάδια της πορείας ενός αθλητή, που είναι η προετοιμασία. Η φετινή χρονιά παραμένει παράξενη, με την αβεβαιότητα για το πού θα είναι εφικτό να κάνουμε το βασικό μέρος της προετοιμασίας, υπό ποιες συνθήκες και αν εντέλει μάς επιτραπεί ή όχι η έξοδος από την Κύπρο. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο δυνατόν και θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη με τον κορονοϊό, για να διαμορφώσουμε αναλόγως το πρόγραμμά μας», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο προπονητής των ριπτών μας και κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία (75,32μ.), Κωνσταντίνος Σταθελάκος, προσθέτοντας: «Αυτήν την περίοδο θα κάνουμε πολλές βολές, προσπαθώντας να βελτιώσουμε την τεχνική των αθλητών και αρκετά βάρη για την ενδυνάμωση του σώματος. Αρχές Οκτωβρίου θα μπούμε σε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα και ακολούθως θα περιμένουμε την εξέλιξη με την πανδημία και για το αν θα μπορέσουμε να φύγουμε εκτός Κύπρου για το πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας». Σημειώνουμε, ότι στην προπόνηση της Τετάρτης (16/9) παρόντες ήταν δισκοβόλοι μας Απόστολος Παρέλλης, Ανδρονίκη Λαδά, Ραφαήλ Αντωνίου και Χριστόφορος Γενεθλή και ο άτυχος σφυροβόλος μας Αλέξανδρος Πουρσανίδης.

Παρέλλης: «Αβεβαιότητα με πανδημία»

Ανάμεσα στους αθλητές του Κωνσταντίνου Σταθελάκου είναι και ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, 5ος και 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στη δισκοβολία, Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος θα μπει σιγά – σιγά και αυτός σε εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων αρχές Οκτωβρίου. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, όταν πέτυχε το εντυπωσιακό παγκύπριο ρεκόρ με 66,32μ., που του χάρισε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ, ο Παρέλλης έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιθυμεί να μπορέσει να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το μεγάλο ραντεβού του ερχόμενου καλοκαιριού.

«Αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως αθλητές είναι η πανδημία του κορονοϊού, αφού δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είμαστε σε θέση να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να δούμε τι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι για να καθορίσουμε το πρόγραμμά μας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να δούμε πώς θα πάει η πανδημία και τι αποφάσεις θα ληφθούν. Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να μπούμε στη ρουτίνα του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, να είμαστε υγιείς, να κάνουμε αυτά που πρέπει σωστά και ελπίζουμε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να είμαι πανέτοιμος», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος αυτές τις ημέρες κάνει ενδυνάμωση, παρά τις συνηθισμένες μικροενοχλήσεις που αντιμετωπίζει στο σώμα του.

Άτυχος ο Πουρσανίδης

Ο μεγάλος άτυχος αυτών των ημερών, είναι ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης. Ο πρωταθλητής μας στη σφυροβολία, στην προπόνηση της Τρίτης (15/9/20), τρέχοντας σε χωμάτινο έδαφος στο γήπεδο 4 του ΓΣΠ, στραμπούλιξε το δεξί του πόδι πατώντας σε μια πέτρα. Δυστυχώς, ο τραυματισμός ήταν χειρότερος από ό,τι ένα συνηθισμένο στραμπούληγμα, καθώς υπέστη ρήξη 5ου μεταταρσίου και όπως το λένε ιατρικά «Jones fracture», κάτι που σημαίνει ότι η αποκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο με εγχείρηση και τοποθέτηση βίδας στο κάταγμα. Ήδη ο 27χρονος σφυροβόλος μας άρχισε τις διαδικασίες για τη χειρουργική επέμβαση, η οποία θα γίνει στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

Παρά το σοβαρό τραυματισμό του, που υπολογίζεται να τον αφήσει εκτός προπονήσεων για περίπου δύο μήνες, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης θέλει να βλέπει τα πράγματα μόνο θετικά. «Ηθικόν ακμαιότατον», ήταν η ατάκα του στην ατυχία του. «Αν ήταν να έρθει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός σε μια χρονιά προετοιμασίας για Ολυμπιακούς Αγώνες, καλύτερα που ήρθε νωρίς παρά αργότερα. Η συγκέντρωσή μου τώρα είναι στην εγχείρηση που πρέπει να κάνω, να ακολουθήσω ό,τι μου πει ο γιατρός και ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επανέλθω και να κάνω ό,τι μπορώ για να διεκδικήσω συμμετοχή στους Ολυμπιακούς», πρόσθεσε. Θυμίζουμε ότι το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο στη σφυροβολία είναι 77,50μ. και το ατομικό ρεκόρ του Πουρσανίδη είναι 71,88μ. από το 2017.

Λαδά: «Αχ αυτός ο κορονοϊός…»

Ενθαρρυντικά μπήκε στο 2020 η πρωταθλήτριά μας στη δισκοβολία Ανδρονίκη Λαδά, με παγκύπριο ρεκόρ 59,18μ. το Φεβρουάριο, στη Νότια Αφρική. Όμως, η πανδημία του κορονοϊού τής στέρησε τη δυνατότητα να «χτίσει» σε αυτήν την επίδοση και να μπει με απαιτήσεις και στόχους Ολυμπιακών στους επερχόμενους αγώνες. Έτσι, υποχρεώνεται να αρχίσει μία νέα προσπάθεια, αλλά έχοντας ως βάση την πολύ καλή περσινή της προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. «Εκεί που βρήκα σταθερότητα σε σωστό ρυθμό και ήμουν έτοιμη για ακόμη καλύτερες ρίψεις, ήρθε ο κορονοϊός να μας κλείσει στο σπίτι και να καταστρέψει ένα υπέροχο διάστημα με προοπτικές. Τώρα, αρχίζουμε και πάλι αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια, με επίπονη προετοιμασία, με δουλειά στην τεχνική και εύχομαι να ξαναβγάλω μεγάλες βολές. Η περσινή χρονιά ελπίζω να ήταν η αρχή και αφού φτάσουμε στην ολοκλήρωση της φετινής προετοιμασίας να είμαι σε θέση για μεγάλες βολές και να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς», ήταν κάποια από τα λόγια της 29χρονης πρωταθλήτριάς μας, η οποία για να βρεθεί στο Τόκιο θα πρέπει να ρίξει τον δίσκο της στα 63,50μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ