aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο Ρίο την Κυριακή (31/07) η Άντρη Χριστοφόρου

Στο Ρίο την Κυριακή (31/07) η Άντρη Χριστοφόρου

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα βρίσκεται από την Κυριακή (31/7) η Άντρη Χριστοφόρου, όπου μια εβδομάδα αργότερα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν την Παρασκευή (05/8).

Με την άφιξή της θα εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό. Η Άντρη μεταβαίνει το Σάββατο (30/7) στο Λονδίνο απ’ όπου θα πετάξει για Βραζιλία. Η πτήση διαρκεί περίπου 11 ώρες και 30 λεπτά. Η 24χρονη αθλήτρια προετοιμάστηκε τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Κύπρο, έχοντας προηγουμένως λάβει μέρος σε αγώνες σε Τσεχία και Βέλγιο.

Την προσπάθεια της στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου, τα Ελληνικά Πετρέλαια, το Ice Tea Arizona, το Bolse Vita, το κατάστημα Cyclo και η Bikin Cyprus.

«Θα τα δώσω όλα»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να προετοιμαστώ καλύτερα για την εκπλήρωση του ονείρου της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η υποστήριξη και η αγάπη του κόσμου είναι συγκινητική» λέει η Κύπρια πρωταθλήτρια και προσθέτει: «νιώθω πάρα πολύ καλά και παρότι δεν έχω εμπειρίες από τόσο μεγάλους αγώνες, εντούτοις, πάω στη Βραζιλία για να τα δώσω όλα και να πλασαριστώ όσο καλύτερα μπορώ».

Πρώτο μέλημα της Άντρης και του προπονητή της, μετά την εγκατάσταση στο Χωριό, είναι η ρύθμιση των διαδικασιών κυρίως όσον αφορά τη διακίνηση, ώστε να συνεχίσει τις καθημερινές προπονήσεις ενόψει του αγώνα της άλλης Κυριακής (07/8).

Η ομάδα υποστήριξης της Άντρης

Παρότι δεν υπάρχει ομαδική κατάταξη, εντούτοις, η ποδηλασία δρόμου είναι ομαδικό σπορ, με τις μεγαλύτερες αποστολές –τόσο σε αθλητές όσο και προσωπικό υποστήριξης- να έχουν και προβάδισμα.

Η Άντρη θα έχει στον αγώνα τη στήριξη του προπονητή της Μιχάλη Χατζηϊωάννου, ο οποίος θα την ακολουθεί με αυτοκίνητο που παρέχουν οι διοργανωτές, ενώ στα feed και technical zones –για την προμήθεια νερού, τζελ, ελαστικών και εξοπλισμού- θα την αναμένουν ο σύζυγός της, διεθνής ποδηλάτης Μάριος Αθανασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Χρίστος Χαρτζιώτης του Σωματείου «Km_Eaters» καθώς και ο γυμναστής της Αντρέας Νικολάου.

Η Ολυμπιακή διαδρομή έχει μήκος 140χλμ και θα διεξαχθεί στην περιοχή του Φρουρίου Κοπακαμπάνα στις όχθες του Ατλαντικού.

Η τέταρτη των κυπριακών πεντάλ

Η συμμετοχή της Άντρης είναι μόλις η τέταρτη των κυπριακών πεντάλ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1980 που η Κύπρος λαμβάνει μέρος ως ανεξάρτητο κράτος. Το 1984 στο Λος Άντζελες είχε αγωνιστεί ο Σπύρος Αγρότης στην ποδηλασία δρόμου, ενώ το 2004 και το 2012 οι Ελίνα Σοφοκλέους και Μάριος Αθανασιάδης, αντίστοιχα, αγωνίστηκαν στην Ορεινή Ποδηλασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ