aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο Μινσκ οι 2οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες (2019)

Στο Μινσκ οι 2οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες (2019)

Πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 21 μέχρι 22 Οκτωβρίου, η 45η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπακών Επιτροπών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών που τη συγκροτούν.

Η Συνέλευση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συνέπεσε με τους εορτασμούς των 25χρονων της Ολυμπιακής Eπιτροπής της Λευκορωσίας. Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη το βραβείο «EOC Olympic Laurel Awards». Η ιδιαίτερη αυτή τιμή αποδίδεται σε ετήσια βάση είτε σε πρόσωπα είτε σε οργανισμούς που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες υπέρ της προώθησης του αθλητισμού εντός της χώρας τους, είχαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα στον χώρο του αθλητισμού, και συνέβαλαν στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Το βραβείο στον Ντίνο Μιχαηλίδη απένειμε ο Προεδρεύων της ΕΟΕ Γιάκερ Κοσίγιαντσιτς.

Η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ανάθεση στη Λευκορωσία των 2ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Μινσκ το καλοκαίρι του 2019. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας που διατελεί και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο έπεισε τους συνέδρους ότι η χώρα έχει τις δυνατότητες να διοργανώσει εξίσου πετυχημένη διοργάνωση με αυτή του Μπακού το 2015, ωστόσο αναμένεται ότι στις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν το πρόγραμμα των αγώνων δεν θα είναι τόσο διευρυμένο από πλευράς αθλημάτων κατ’ αντιστοιχία με την πρώτη διοργάνωση.

Η Γενική Συνέλευση ύστερα από ψηφοφορία αποφάσισε όπως το βραβείο «Πιότρ Νουρόφκσι» που απονέμεται στον καλύτερο νέο αθλητή, δοθεί στον Εμμανουήλ Κάραλη. Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ σημείωσε μέσα στο 2016 παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων με επίδοση 5.53μ. Η υποψηφιότητα του υποστηρίχτηκε μεταξύ άλλων χωρών και από την Κύπρο.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης παρουσιάστηκαν επίσης οι διοργανώσεις της επόμενης τετραετίας ενώ έγινε απολογισμός της αγωνιστικής παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με κύρια επισήμανση την πρωτιά της Ευρώπης στον συνολικό Πίνακα των μεταλλίων, αφού αθλητές από τις 50 χώρες κατέκτησαν το 48% του συνολικού αριθμού μεταλλίων που δόθηκαν στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποφασίστηκε επίσης όπως αναβαθμιστούν τα Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νέων που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Ζαγκ Ρογκ και φέτος συμπληρώνουν 25 χρόνια ζωής και να πλαισιωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα με περισσότερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων νέων αθλητών σε σχέση με τις Ολυμπιακές Αξίες. Εξετάστηκαν επίσης οι σχέσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και οι τρόποι ώστε ο αθλητισμός να ενταχθεί ακόμη περισσότερο στην ευρωπαϊκή κοινοτική πολιτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ