aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο διάσημο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο ΑΠΟΕΛ

Στο διάσημο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο ΑΠΟΕΛ

Στο διάσημο Μαραθώνιο της Βοστώνης, αγωνίστηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο Λεωνίδας Μαραγκός, ως ο πρώτος γαλαζοκίτρινος δρομέας που έτρεξε στην αρχαιότερη διοργάνωση Μαραθωνίου στον κόσμο, εξαιρώντας τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αθήνα του 1896. Εμπνευσμένος από τις αξίες του Ολυμπισμού ξεκίνησε την πορεία του με σκοπό να συνδέσει τον αγώνα των αρχαίων Αθηναίων, με αυτόν των Αμερικανών για ελευθερία.

Η Βοστώνη, όμως, συνδέεται ακόμη πιο ισχυρά με την Ελλαδά, χάρη στον Στέλιο Κυριακίδη. Τον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο από το Στατό της Πάφου, που νίκησε τον αγώνα το 1946.

Είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια περισσότεροι γαλαζοκίτρινοι δρομείς θα ακολουθήσουν τα βήματα του Στέλιου Κυριακίδη και του Λεωνίδα Μαραγκού.

Περισσότερα για το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ:

Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών Δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ, με το πάθος τους για το τρέξιμο.

Το Τμήμα Δρομέων με τη δημιουργία του αναβίωσε το Τμήμα Στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Φάρος όλων όμως ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις.

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Αποτελούμενο από 200 αθλητές έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες Iron Man. Αρκετοί αθλητές του έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το “Δεν Ξεχνώ” ταξιδεύει σε όλες τις γωνίες της γης με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ