aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτις 8/10 διεξάγεται το White Rocks X-Triathlon

Στις 8/10 διεξάγεται το White Rocks X-Triathlon

H Bikin Cyprus Events σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας και υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, συνδιοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά τον αγώνα τριάθλου White Rocks X-Cyprus X-Triathlon. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Ακτή του Κυβερνήτη στις 8 Οκτωβρίου.

Το White Rocks X-Triathlon είναι αγώνας τριάθλου εκτός δρόμου (cross-triathlon) και εμπίπτει μέσα στην κατηγορία του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Τριάθλου. Περιλαμβάνει κολύμβηση, ορεινή ποδηλασία (mountain bike) και τρέξιμο. Οι νικητές της γενικής κατάταξης (Ανδρών και Γυναικών) θα ανεβαίνουν στο βάθρο και ως Παγκύπριοι Πρωταθλητές. Παράλληλα όμως απευθύνεται και σε μικρά παιδιά καθώς μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές από 10 χρόνων και άνω.

Οι γυναίκες και οι άνδρες που θα συμμετέχουν στον αγώνα πρωταθλήματος, θα χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες: Juniors (18-19 ετών), Άνδρες/ Γυναίκες (20-39 ετών) και Masters (40 ετών και άνω). Για όσους συμμετέχοντες δεν είναι εγγεγραμμένοι στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Τριάθλου και έτσι δεν λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα, θα υπάρχει η κατηγορία Open. Στην κατηγορία αυτή οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να διαγωνιστούν σε διάφορες αποστάσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες και τη φυσική τους κατάσταση.

Ο αγώνας είναι πολύ ελκυστικός για ομαδική συμμετοχή, αφού θα υπάρχει και Ομαδική Κατάταξη, στην οποία κάθε μέλος της ομάδας θα μπορεί να αγωνιστεί σε ένα ή δύο από τα τρία αθλήματα. Θα υπάρχουν πέντε διαφορετικές διαδρομές, στις οποίες θα διαγωνιστούν αθλητές σύμφωνα με την ηλικία τους ή και τη φυσική τους κατάσταση.

Οι διαδρομές αυτές είναι: Kids: Κολύμβηση 150μ, Mountain Bike 2.5χλμ, Τρέξιμο 600μ. Short: Κολύμβηση 250μ, Mountain Bike 5χλμ,   Τρέξιμο 1.4χλμ. Middle: Κολύμβηση 500μ,   Mountain Bike 10χλμ, Τρέξιμο 2.8χλμ. Long: Κολύμβηση 750μ, Mountain Bike 15χλμ, Τρέξιμο 4,2χλμ. Ultra: Κολύμβηση 1.000μ, Mountain Bike 20χλμ, Τρέξιμο 5,6χλμ.

Την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα τρίαθλου θα έχουν και νεαροί αθλητές. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα χωριστούν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (Kids A: 10-13 ετών και Kids B: 6-9 ετών). Οι μικροί τριαθλητές θα κολυμπήσουν 150 μέτρα, ακολούθως θα ποδηλατήσουν για 2.5χλμ και θα τερματίσουν τρέχοντας 600μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ