aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτις 23-25 Απριλίου μετακινείται το Skoda Cyprus Gran Fondo

Στις 23-25 Απριλίου μετακινείται το Skoda Cyprus Gran Fondo

Κατά τέσσερις βδομάδες μετακινείται η ημερομηνία διεξαγωγής του Skoda Cyprus Gran Fondo, του διεθνούς αγώνα ποδηλασίας ο οποίος προσελκύει στην Κύπρο εκατοντάδες ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες από 30 και πλέον χώρες. Έτσι, αντί 26-28 Μαρτίου 2021 ο αγώνας θα λάβει χώρα 23-25 Απριλίου με επίκεντρο και πάλι την Πάφο και θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός γύρος της σειράς UCI Gran Fondo World Series για το 2021 αλλά και ο πρώτος στην Ευρώπη μετά από έναν χρόνο και θα είναι αγώνας πρόκρισης για τον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη το Σεπτέμβριο. Περιλαμβάνει τρεις διαδρομές συνολικού μήκους 245.5χλμ.

Η απόφαση για μετακίνηση της ημερομηνίας ελήφθη από την Activate Cyprus, τη διοργανώτρια του αγώνα και έχει εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη τρεις παράγοντες:

α) την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου η οποία εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί αισθητά, αλλά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

β) την άρση των περιορισμών διακίνησης για άτομα που προέρχονται από συνολικά 56 χώρες που αποφάσισε τον περασμένο μήνα η αρμόδια διυπουργική επιτροπή και η οποία ξεκινάει σταδιακά από τις 15 Ιανουαρίου 2021 και εφαρμόζεται πλήρως από 1 Μαρτίου 2021. Αυτό συνεπάγεται ότι οι αφιχθέντες από τις 56 χώρες της σχετικής λίστας δεν θα υποχρεούνται να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες.

γ) την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου θα είναι σαφώς βελτιωμένη μετά τα μέσα Απριλίου, συγκριτικά με τον Μάρτιο.

Πρώτιστο μέλημα της Activate Cyprus παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών και αθλητριών και διεξαγωγή του Skoda Cyprus Gran Fondo τέσσερις βδομάδες κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των πρωτοκόλλων και οδηγιών τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που θα ισχύουν τη δεδομένη στιγμή.

Σημειώνεται ότι διαγωνιζόμενοι που είχαν εξασφαλίσει θέση στο Skoda Cyprus Gran Fondo 2020 και επέλεξαν να μεταφέρουν τη συμμετοχή στον επόμενο αγώνα της επόμενης χρονιάς, θα λάβουν μέρος χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση. Για νέες εγγραφές υπάρχει 100% επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης έως και δύο βδομάδες πριν την εκκίνηση.

Πληροφορίες και εγγραφές στο www.activatecyprus.com.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ