aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην τρίτη δεκαετία ζωής του εισέρχεται το Cyprus Sunshine Cup

Στην τρίτη δεκαετία ζωής του εισέρχεται το Cyprus Sunshine Cup

Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες για την 21η διοργάνωση του Cyprus Sunshine Cup, που θα διεξαχθεί στις 23-26 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου 2017 με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Το πρώτο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα έχει την επωνυμία «Αυξέντεια», στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ενώ το δεύτερο φέρει την ονομασία «Αμαθούς», καθώς επίκεντρό του θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας.

Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη διοργάνωση των «Αυξεντείων», οι διοργανωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να βελτιώσουν περαιτέρω το φετινό αγώνα. Η φημισμένη πλέον ποδηλατική διοργάνωση προσφέρει και φέτος πολλούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς είναι πολύ ψηλά αξιολογημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, τα «Αυξέντεια» ανήκουν στην υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης (SHC) όπου βρίσκονται μόλις τέσσερις αγώνες: σε Βραζιλία, Νότιο Αφρική, Ελβετία και Κύπρο.

Το μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός, που προβάλλει την Κύπρο στο εξωτερικό, θα λάβει χώρα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας τέσσερις μέρες γεμάτες θέαμα.

Με τις αλλαγές στη σχεδίαση του αγώνα αυτός γίνεται τώρα πιο φιλικός για ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες, ενώ οι διοργανωτές οργανώνουν προπονήσεις ώστε Κύπριοι ποδηλάτες να γνωρίσουν τον αγώνα. Η πρώτη θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου με εκκίνηση από το Λυθροδόντα στις 8:30πμ. Πληροφορίες στο 99694900.

Έναρξη με Λεύκαρα – Σκαρίνου

Η έναρξη θα είναι και φέτος εντυπωσιακή καθώς θα πραγματοποιηθεί στα Λεύκαρα, σε μια μοναδική διαδρομή που προσφέρει μαγευτική θέα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής ημέρας οι αθλητές θα οδηγηθούν μέσα από τα γραφικά δρομάκια του χωριού, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή αλλάζει, καθώς ακολουθεί μια εντυπωσιακή off road κατάβαση μέχρι τη Σκαρίνου, όπου είναι το σημείο τερματισμού, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρα χαμηλότερα από ότι η εκκίνηση.

Υπό σχεδιασμό βρίσκεται το δεύτερο αλλά και το τρίτο σκέλος του αγώνα, με σκοπό να προσφέρουν περισσότερο θέαμα και συγκινήσεις στους ποδηλάτες ενώ η τελευταία διαδρομή παραμένει στην κλασσική διαδρομή Ολυμπιακού Τύπου η οποία χρησιμοποιείται – με διάφορες τροποποιήσεις – από την πρώτη διοργάνωση του αγώνα.

Marotte

«Πόλος έλξης…»

Ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Bikin’ Cyprus, κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου δήλωσε ότι «γενικότερα η Κύπρος αλλά και ειδικότερα τα ‘Αυξέντεια’ αποτελούν πόλο έλξης τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες ποδηλάτες». Η διοργανώτρια εταιρεία και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, συνεχίζουν με το ίδιο πάθος, να αναδεικνύουν τις ομορφιές του νησιού, προσελκύοντας τοπ αθλητές της ορεινής ποδηλασίας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο συμμετέχοντας στο Cyprus Sunshine Cup.

Κατά τη διάρκεια του μονοήμερου αγώνα που θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου 2017, ένα ιδιαίτερο θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα βρεθούν στην αρχαία Αμαθούντα, καθώς οι ποδηλάτες διέρχονται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Ο απαιτητικός αγώνας του Cyprus Sunshine Cup υπόσχεται τόσο στους θεατές όσο και στους ποδηλάτες, μία μοναδική εμπειρία στις δύσκολες διαδρομές της Κύπρου.

Λίγα λόγια για το Cyprus Sunshine Cup

Πρόκειται για έναν αγώνα που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1997 και που πρωτοεμφανίστηκε με την ονομασία «Αυξέντεια», στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου. Ο αρχικός στόχος του αγώνα, να προσελκύσει δηλαδή τους καλύτερους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας παγκοσμίως, έχει επιτευχθεί πλήρως, αφού η πλειονότητα των κορυφαίων αθλητών στο κόσμο έρχονται κάθε χρόνο στη Κύπρο για να εκμεταλλευτούν τις ιδανικές συνθήκες χειμερινής προετοιμασίας που προσφέρει η Κύπρος και έναν ανταγωνιστικό αγώνα, όπου οι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία αξιολογήσουν την φυσική τους κατάσταση στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν. Πλέον οι διοργανωτές επικεντρώνονται στο να αξιοποιήσουν το καλό όνομα που έχει αποκτήσει ο αγώνας για να προσελκύσουν περισσότερους ερασιτέχνες αθλητές, με στόχο μαζικότερες συμμετοχές.

Λίγα λόγια για την Bikin’ Cyprus

H ΜΗ Bikin’ Cyprus Events Management, που οργανώνει το Cyprus Sunshine Cup για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ιδρύθηκε το 2007 και ειδικεύεται στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων ποδηλασίας, τριάθλου  και δρόμων αντοχής. Μέσω της θυγατρικής της, Bikin’ Cyprus Adventures δραστηριοποιείται και στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Cyprus Sunshine Cup 2017 είναι οι ακόλουθες:

-Αυξέντεια: 23-26 Φεβρουαρίου 2017 (SHC)

-Αμαθούς: 5 Μαρτίου 2017 (C1)

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ