aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην Ταραγόνα με την πιο πολυπληθή αποστολή!

Στην Ταραγόνα με την πιο πολυπληθή αποστολή!

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την αποστολή που θα συμμετάσχει στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας από τις 22 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου με τη συμμετοχή 26 χωρών και 4.000 περίπου αθλητών.

Η αποστολή αποτελείται από 123 αθλητές, 63 άνδρες και 60 γυναίκες που θα συμμετάσχουν σε 24 αθλήματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή της Κύπρου σε Μεσογειακούς Αγώνες από την πρώτη συμμετοχή το 1983 και τις οκτώ που ακολούθησαν, τόσο σε αριθμό αθλητών όσο και σε αριθμό αγωνισμάτων στα οποία θα συμμετέχει η Κύπρος.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους αγώνες σε 24 αθλήματα (22 Αθλητικές Ομοσπονδίες), με 123 αθλητές και αθλήτριες (63 Άνδρες, και 60 Γυναίκες). Από αυτά μόνο το Θαλάσσιο Σκι δεν ανήκει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, ωστόσο βρίσκεται στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων από το 2009.

Τα 24 αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος, με βάση τη σειρά που θα λάβουν μέρος σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι: Τοξοβολία, Σκοποβολή, Τρίαθλο, Θαλάσσιο Σκι, Κανό, Καράτε, Κολύμβηση, Ενόργανη Γυμναστική, Μπάτμιντον, Ιστιοπλοΐα, Πετόσφαιρα Γυναικών, Ξιφασκία, Πάλη, Γκολφ, Πυγμαχία, Αντισφαίριση, Πινγκ Πονγκ, Τζούντο, Ποδηλασία, Καλαθόσφαιρα 3Χ3, Ταεκβοντό, Στίβος, Μπιτς Βόλεϊ, Ρυθμική Γυμναστική.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των αγώνων, τη διεύρυνση σε αριθμό χωρών και τις σημαντικές κυπριακές επιτυχίες τόσο κατά την περίοδο που οι αθλητές αγωνίζονταν με την Ελλάδα όσο και με τις κυπριακές αποστολές από το 1983 μέχρι σήμερα: «Η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, η γενέτειρα τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών όπως και η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι όμως επίσης και η πιο ασταθής και ταραγμένη, γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη σε βάθος χιλιετιών. Όλα αυτά καθιστούν εξαιρετικά σημαντική για τον αθλητισμό, τη δημιουργία και την καθιέρωση των αγώνων, και των μηνυμάτων που αποστέλλονται στους λαούς που κατοικούν σε αυτή την περιοχή».

Παρουσιάζοντας την κυπριακή αποστολή, ο δρ Μιχάλης Κρασιάς που θα είναι ο αρχηγός αποστολής, σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, στόχος για τον κάθε αθλητή είναι να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται, και να φτάσει και να ξεπεράσει τις προσωπικές του δυνατότητες και επιδόσεις. Ευελπιστούμε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να βρεθούν όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό για μας θα συνιστά επιτυχία. Εφόσον το επιτύχουν οι αθλητές μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και ανάλογες διακρίσεις, που θα φτάσουν μέχρι την κατάκτηση μεταλλίων, και γιατί όχι και πρώτων θέσεων. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι υπάρχουν αρκετοί στην αποστολή που έχουν τέτοιες δυνατότητες».

Η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ αναφέρθηκε στην επιλογή να συμμετάσχει η ΚΟΕ για πρώτη φορά με τόσο μεγάλο αριθμό αθλημάτων: «Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχής αθλητών δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονα περισσότερα μετάλλια. Τα μετάλλια που αναμένεις να πάρεις ως χώρα κατά κάποιο τρόπο εξασφαλίζονται και με συμμετοχή 50-55 αθλητών. Αν θέλεις όμως να έχεις ανάπτυξη και ανοδική πορεία πρέπει να δίνεις κίνητρα και ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό ήταν που κρίθηκε ότι η εν λόγω διοργάνωση ήταν κατάλληλη για ένα τέτοιο σκοπό».

Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους αθλητές. Επτά αθλητές της φετινής αποστολής (Παύλος Κοντίδης, Καριόλου Ανδρέας, Παρέλλης Απόστολος, Αρτυματά Ελένη, Παπαϊωάννου Ραμόνα, Γεωργίου Μάριος, Χριστοφόρου Άντρη) συμμετείχαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο (44% της αποστολής του Ρίο), ενώ αρκετοί άλλοι είτε συμμετείχαν στην προηγούμενη διοργάνωση και κατέκτησαν μετάλλιο (π.χ. Παναγή Νεκταρία, Κουττούκη Κυριακή), είτε συμμετείχαν στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και σημείωσαν επιτυχίες (π.χ. Ευριπίδου Διαμάντω, Καουσλίδης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ